Futástól nagyon fáj a bokám és a térdem. De mitől? (tudásbázis)
Köszönöm a hozzászólásokat.
Cipőm tényleg jó(nike), nem rég vettem, ezt ajánlották, ezért is esett erre a választásom.
Ma futottam először 5 km-t, eddig szépen apránként, 1, majd 2, aztán így tovább, sétákat is közbe iktatva kezdtem hozzá.
Érdekes dolgokat írtatok(testtartás változás és a lúdtalp kialakulás), ezekről én még nem is hallottam.
Azt hiszem ezek tudatában, mindenképpen orvoshoz fordulok.
Eddig egyébként semmi baj nem volt, nem volt lúdtalpam, s az ízületeimmel sem volt semmi gond.
Biztos,hogy jó a cipőd? Rendes futócipő?
MErt ha igen,nem tudom,mitől lehet.Talán elszoktak az izületeid ettől a fajta mozgástól.
2 Hete kezdtem neki újra a napi szintű futásnak. A terhességem miatt kihagytam egy évet, de előtte ugyanígy minden nap lefutottam 5 kilométert.
Ma a második alkalom, hogy futás után, s nyújtás után elviselhetetlenül fájnak a bokáim, és térdeim. Szinte lépni is alig bírok. Mitől lehet ez?
A cipőm jó, s nem is betonon futok. Előtte bemelegítek, utána pedig rendesen nyújtok.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném, hogy mitől lehet ez. Vagy inkább forduljak orvoshoz mielőbb?
Ja, és súlyfeleslegem sincs sok, mindössze 4 kg.
További ajánlott fórumok:
- 93 kg-osan milyen tornát ajánlotok? Nagyon fáj a térdem a comb-gyakorlatoktól
- Kibicsaklott a bokám, nagyon fáj és dagad, mit lehet vele tenni?
- Elestem, és nagyon csúnyán lehorzsolódott mindkét térdem. Tudtok ajánlani valamit, amitől hamarabb gyógyul?
- 2 hónapja futok, de az utóbbi két futás alatt (kb. 1 km után) nagyon elkezdett fájni mindkét bokám. Mitől lehet?
- Volt már valakinek térdfájása futástól, steppertől? Mi lehet a megoldás?
- Egyik napról a másikra elkezdett nagyon ropogni a térdem, mi lehet a gond?