Csúnyán begyulladt a körömágyam a kezemen, dagadt gennyes és nagyon fáj. Valaki járt már így? (tudásbázis)
Most ki fogtok nevetni, de ha van otthon avasszalonna, abból egy szeletet ráteszel, s dunsztkötés stb., mint a paradicsommal.
Nem vicc, nekem is volt ilyen, gyógyszertárban kértem rá kenőcsöt, hogy mi volt nem tudom, de pont olyan, mint az avas zsír! És használt.
Az avasszalonna is régi bevált házi gyógymód, bár a fiatalok már nem igen tartanak otthon szalonnát.
Körömágy vagy körömsánc? Nem mindegy. A körömágy a körmöd alatti rész, a körömsánc az, ahonnan kvázi "nő" a köröm, az alatt van a mátrix. Blabla, de nem szakmázom. :)
Minden esetre, ha nem javulna a párakötéstől, menj orvoshoz, nehogy súlyosbodjon. Nem ijesztgetésnek szánom, de ilyen miatt károsodhat maga a köröm is, és mivel alapvetően bakteriális fertőzésről van szó, nehogy nagyobb baj legyen! :)
Gyerekeimnek rendszeres.
Párakötést ajánlott a doktornénink rá.
Szerintem sokan! :) Tégy rá paradicsomot, dunsztold be...vagy próbáld óvatosan meghúzni hogy a bőr és a köröm közöl kijöjjön a genny.
Nekem egyszer volt, amikor vágni kellett.
További ajánlott fórumok:
- Hetek óta begyulladt lábujjal mit csináljak? Segítsetek!
- Húznak ki begyulladt fogat?
- Vetélés után begyulladtak a tejmirigyeim. Mit tegyek?
- Van itt olyan akinek foghúzás után begyulladt elfertőződött a seb? Voltam már kipucoltatni de azóta is fáj. Tapasztalatok?
- Hogyan oldjam meg azt, hogy nem akar begyulladni a sütő, elalszik a láng, de a kaja félig készen van, csak a sütésre vár?
- Epilálás után begyullad az egész karom/a lábam nem/.Ez hogyan előzhető meg?Mit tehetek ellene?