Ki mennyi időközönként mossa és mivel a macska wc-t? (beszélgetés)
Pedig van többféle. MaxiSan, Bacysan pl.
Köszi.Erről a spray dologról még nem is hallottam.
Szilikonos almot veszek, azt sokkal ritkábban kell tisztítani, és nem büdös.
Hetente 1X fertőtlenítő spray-vel befújom, és áttörlöm.
Te csalánra pisiltél, hogy mindenbe belekötsz? Vagy ennyire uncsi az élet?
Mi nem veszünk szilikonos almot, és zárt wc-nk van. Hetente kimosom hypóval.
3-4 hetente cserélem egy macska után szilikagéles és zárt vécé.
A 3héten már érzem hogy itt az idő a cserére,de ez a legjobb megoldás.Majd domestosszal kimosom,miután kidobtam a szilikátot.
Napi 1x-2x kapirgáld meg helyettük. Nem feltétlen kell belepisilned.
Biztos valami vacak almot vett.
Amit belinkeltem, az púderillatú.
Igen tudom,hogy a nagy dolgokat napi 2 szer ki kell szedni és az összeállt csomót is.Ismerősnél voltunk ugyan így csinálta Ő azt mondta ettől függetlenül pisi szag volt és 3 naponta dobta ki az egész almot.
Köszi
En amint kakit latok benne, lapattal wc-be teszem es lehuzom.
Kb 2-3naponta kiuritem a teljes almot es Floraszepttel kimosom a talcat.
A nagy fiunk onnantól, hogy kijárt, nagyon gyorsan rászokott a kinti ürítésre, és egyáltalán nem használta a macska WC-t még télen sem. Csak biztonsági tartaléknak állt az alom. Fedettet meg nem akarunk venni, mert kicsi a hely az előszobában, és attól is csak zsúfoltabb lenne, ha egy nagy doboz állna ott.
De ha használja, akkor gyanítom nem poros.
Vagy még az lehet, hogy nem értem.
A kisebbik csoda érkezése előtt már fél éve nem volt használatban az alom. Néha porszívózni próbáltam a felületét.
Nem találkoztam még ezzel a problémával, de gondolkodni fogok rajta. :)
Pedig már azt hittem, valami tuti új tipp, hogy mit csináljak, ha csak a por lepi az almot :o)
[link]
Én ezt használom évek óta.
Bocs, nem alom mosás, hanem a wc elmosása.
Az alom mosás, és az alom cserélés nem ugyanaz.
Én cserélni sosem cserélem, kiszedem belőle az összecsomósodott darabokat, oszt csók.
Naponta erre csak van lehetőséged, nem?
Nyáron soha, télen amikor kell. Hipóval. Egyéb kérdés?
Attól függ, mennyit használják. Amíg még bébikék voltak meg ovis korúak, addig hetente, mert mindig az almot használták. Most akkor, mikor cseréljük a szilikátos macskaalmot. Ha a kisebb sem fogja már használni, akkor nem is kell majd takarítani. Azon viszont már sokat gondolkodtam, hogy a port hogy lehetne jól tisztítani. Talán rostálni kellene :D
A szilikátosnak az a lényege, hogy a darabos dolgokat kiszeded, a vizeletet felszívja illetve elpárologtatja. Ezért lehet 3 hétig is használni.
Én csutkaalmot használok a macska alá, 5 naponta a teljeset cserélem, mert addigra piszkolódik el a vizelettől. Nyilván a darabos dolgokat minden alkalom után kiszedem. Így 5 naponta ki is mosom az almostálat, előtte viszont engedek bele vizet, teszek bele fertőtlenítős cuccot, majd kb fél-egy óra múlva kimosom, kiöblítem.
Most szeretnénk venni almot és wc-t,ajánlották a szilikátos almot ami 3 hetet is kibír de akkor nem tudom 3 naponta cserélni.Volt aki azt mondta az a legrosszabb ha anyi ideig nincs takarítva de mivel drága nem éri meg 3 naponta cserélni.Véleményekre voltam kíváncsi ki ,hogy csinálja.
Nyilván igény szerint kellene.
Szerintem sikerülni fog megtalálni a helyes eljárás.
Mit vennél most?
ugyan nem macsek hanem vadászgörényeim vannak, de hetente domestossal
Csak mert van aki 2-3 naponta és van aki 3 hetente most vennénk és nem tudom mi a jó még nem volt ilyen.Ezért kérdezem.
medve anyam :(
mondjuk hetente 3x
nem mindegy neked??
További ajánlott fórumok: