Mivel lehet távol tartani a macskákat? (tudásbázis)
Azt olvastam, hogy narancshéjjal. Én nem próbáltam még, de hamarosan ki fogom próbálni, mert van egy benti cicám, és a teraszra járnak a fiú cicák. Mindent összepisilnak. De jó hogy most itt olvasom, és eszembe jutott, viszem is ki a narancshéjat és majd beszámolok.
Új tapasztalat, Avon kakaóvajas acrkrém. A szobából kiszaladt, ahogy kinyitottam :D Tavasszal kipróbálom a kertben is, hátha :D
Utálják a citrom es a narancs illatot.
Évekkel ezelőtt hallottam, hogy a fahéj távol tartja a macskákat. Nem tudom, hogy valóban működik-e, de talán egy próbát megér. Sok sikert!
Köszi, ezt megpróbálom, úgyis már vedlik a kutya, szatyorszámra lehet kiszedni belőle a szőrt. :D De szerintem ez a macska, mert a kapunk előtt is parkolnak a szomszéd ház lakói, és az ő autójukon is szoktam a macskát látni, és naponta többször rajtakapom, hogy bent van nálunk.
Ez nagyon fura, mert egy macska kb. csak akkor nem kapar, ha nincs mit. Pl. egy véletlenül bezárt macska, ha meggebed is próbál egy cserép virágba pottyantani, mint a padlóra.
Az autós macskanyomokat sokszor keverik a nyest/nyuszt meg hasonlók nyomával.
Én megpróbálnék kutyaszőrt rakni az autóra (egy agyonhordott zokni tárolónak megteszi), az távol tartja mindegyik apró négylábút.
Biztos vagyok benne, hogy azért csinálja, mert tudja, hogy minket, és a kutyát is idegesíti. Ha látom hogy a mi telkünkön van, ki szoktam rá szólni, hogy sicc. Amúgy meg direkt ráérősen sétálgat bent ha látja a kutya és őrjöng, mert tudja, hogy tt a kerítés, ami megállítja. Egyszer találkoznának kerítés nélkül, biztos megjegyezné, hogy ide nem kell többet bejönni.
Én mindig azt hittem, hogy ilyesmit csak bosszúból csinálnak. :)
Az enyém a kedvenc csizmámba pisilt bele, 14 évig sosem csinált még hasonlót sem.
Az ultrahangos sem biztos, hogy működne, a spray-ről meg mindenhol azt olvastam, hogy nem hatékony. Nekem a kutya meg tudná oldani, mert őt is nagyon bosszantja, majd kidönti a kerítést, annyira meg akarja kergetni, csak ez még idő, mire meg tudjuk oldani, hogy ne járjon át más rajtunk. Addig is jó lenne kitalálni valamit.
Köszönöm az eddigi tippeket, tapasztalatokat, várok még sokat sokat!🌻
Elhiszem... Kocsira még nem xarnak, de közel vagyok én is az őrület hátárához.
Korábban olvastam ultrahangos távoltartó riasztóról, ennyi pénzt nem szeretnék (nem is tudok) belenyomni.
Narancsolajjal meg lehet próbálni körbespriccelni a területeket ahova végzik a dolgukat, az nem árt a környezetnek sem és a citrusfélék szagát általában nem szeretik. A boltban kapható macskariasztó srpére spec az én két dögöm tojik nagy ívben :D
Megőrülök tőle... Nekem van kutyám, csak sajnos arra a részre nem tudom kiengedni ahol az autó áll, mert más is átjár ott nem csak mi járunk be.
Nem, nekem nincs macskám... És nem is szeretnék. Két nagy bakmacskát szoktam látni, persze, hogy jelöl, de a gazdája sz@rik rá, hogy kóborol.
Simple, ez se kutya....
igazából másik macskával. de a macskaűzőspray is használ többek szerint
Gondolhatod mekkora öröm arra kimenni, hogy az autóm össze van szarva... :(
A macska a tiéd? Ha igen, akkor ivartalaníttatni kéne, mert ez jelölés, amit csinál.
Ha nem a tiéd, akkor lehet kapni macskariasztó spray-t, amivel körbe kell fújni a teraszt, és a problémás részeket.
Jah, kutya nem játszik sajnos - nekem az családtag lenne amúgy is, de most nem is tudok kutyát vállalni.
Engem is érdekelne. Nálunk az autót összetapicskolja, és a dolgát is az autóra végzi el...
Körbevizelik a ház oldalát, bejárati ajtót, tiszta sáros mancsnyom a terasz. Fenyő és örökzöld bokor alá kakálnak. Kissé zavar.
Van valami, amit nem kedvelnek?
Mivel lehet távol tartani a macskákat?
További ajánlott fórumok: