Hogyan/mivel riasszam el a macskákat a kertünkből? (tudásbázis)
Hát, többet tenni sajnos nem tudunk, minthogy elmondjuk - ezek szerint többször is - a "frankót", aztán ha ez sem győzi meg, akkor nincs mit tenni.
Sajnos!!!
Ha megnézitek, hasonlót válaszoltam mindjárt az elején, de ha esetleg el is gondolkodik rajta, nem reagál.
Mint aki csak magét kimérgelődni jött ide.
Nekem gumis nyakörvvel akadt be egy kültéren hagyott borona egyik ágába és hónapok múlva találtuk meg a múmiáját szegénynek.
Ezért mondtam.
Én elhiszem neked, hogy szereted az állatokat, de ROSSZUL szereted és NEM ISMERED őket.
Nekem 18 és 16 éves macskám van az 5-ből. Ezt a kettőt Pestről hoztam magammal, mindig lakásban voltak. Itt vidéken megrészegülve csavarogtak. Azért a múlt idő, mert már nagyon-nagyon öregek és nem kívánkoznak ki.
6 kg-os macskákról beszélünk, akik a legtökéletesebb minőségi ellátásban részesülnek itthon.
Mégis a vörös Cirfikém tele hordta a fürdőkádat egérrel és ott gyakorlatoztatta szerencsétleneket, míg el nem vettük tőle.
Mindent megfogtak, ami mozgott, galambot, patkányt, egeret, egyszer egy vakondot, törpe tyúkot és még az Isten tudja mit.
Nem tudsz tenni ellene, a macska ilyen.
De a 20 madártetem nem macskára utal.
Ez inkább görény, nyest, vagy menyét lehet.
Az is lehet, hogy valahol permeteznek és ettől is hullanak a madarak.
A macskákra TILOS nyakörvet tenni, mert felakadnak és megfulladnak.
Ezeket is gondold át, mielőtt bántod a cicákat.
Ha annyira szereted a kis madarakat, a fák törzsét tekerd be szúrós valamivel (drót, vagy ágak.
na engem meg pont az előbb harapott/karmolt meg egy idegen cirka féléves kandúr az udvarunkban, de én voltam a h.lye, minek állok le idegen macskákkal játszani :S remélem nem szedtem össze tőle semmit.
De nem az állatra haragszom, egy macska ilyen, nekem kellett volna okosabbnak lennem
Persze hogy féltem őket, de nem tudom bent tartani őket. Pont a féltés miatt lett 2méter 30 centis kőkerítésünk, egyetlen bokrot, fát sem ültettünk kerítés mellé, nehogy azon másszanak át, mégis átmentek. Tetőcserepet rakattunka kerítés tetejére, hogy ne tudjanak felkapaszkodni, így is átmennek, hálót rakattunka kerítésre és így is átmennek. Mi megtettünk mindent, ha már a házban nem maradnak el, legalább az udvarban, ami baromi nagy, de nekik mégis kevés.
Éjjel viszont addig nem fekszünk le, amíg minden macska nincs a házban, de borzasztó hogy mit művelnek hajnalban a házban, jönnek-mennek kínlódnak, alig várják, hogy felkeljünk és kiengedjük őket
ők bunyóznak. van hogy a tigrisem is csurom véresen jött haza de fejtartott fejjel, mint egy hős.. :) leápoltam, na akkor bent volt 2 napot míg a sebe kicsit rendbe jön de utána 6 lóval se tudtam bent tartani.
Értsd meg, ezek az állatok félig vadak, másképp működnek, más igényeik vannak, nem erőltethetjük rájuk az akaratunkat, nem az jó nekik ami szerintünk jó hanem az ami szerintük. ha ezt megérti az ember fia/lánya nem lehet gond
Ezt egy macska mondta neked? :D
Látszik még sosem volt macskád, már írtam, de leírom mégegyszer. A macskák vadállatok, kíváncsiak, nem lehet őket bezárni a 4 fal közé, amint lehetőségük van kiszöknek. Ők ilyenek.
Nat geon volt, hogy a legveszedelmesebb vadállat a házimacska, pusztán a méretei "tartják vissza", este dörgölődzik a gazdinak a vacsoráért, ezután reggel ha valami csoda folytán úgy ébred, hogy 30 kilóval nehezebb akkor már a gazda lesz a reggelije... nem szelídítettük meg őket, teljesen ösztönlények és nem érdekli őket, hogy mi mit szeretnénk, ellenben a kutyával
"kutyamérgezéses eset." macskákról beszélünk :))))
nem nem féltem őket. nagyfiúk, tudnak vigyázni magukra. plusz a feketém a környék domináns egyede így senki macskafia nem mer hozzászólni se. a kutyáktól elfut (bár volt hogy majdnem nekiment egynek... ) a környező szomszédoknak meg van cicájuk tehát vész nincs. a közeli szántóra meg mehetnek vadászni meg az erdő felé
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Akik nem szeretik a kutyákat és macskákat testközelben
- Mivel zavarjam el a macskákat?
- Méz vásárlása közben, hogyan/miről ismerhetem fel, hogy a méz eredeti vagy hamisított?
- Hogyan lehet főiskolán ismerkedni? Ti hogyan/mivel mentetek oda a csoporttársaitokhoz? Mondanátok néhány témajavaslatot?
- Mivel lehet távol tartani a macskákat?