Ki hogy készíti a tejfölös uborkasalátát? (tudásbázis kérdés)
szia
én megmosom a kigyó ubit, megtörlöm, és uborka reszelőn héjastól lereszelem egy tálba, egy gerezd foki-t apróra vágok bele, ha ez most tegyük fel egy uborkából készül- egy kicsit megsózom, mintha enni készülném a ( félbevágott ubit) és édesitővel édesitem (12 szem susinát féldl vizbe feloldom és ráöntöm, én citromlével savanyitok ( de itt szokás édesitő helyett 3 ev kanál cukrot tenni rá, és 2 kanál ecetet)vagy vagy döntsd el te menyiket szeretnéd, kicsit álni hagyom, 5-10 perc ( persze össze kavarom ) hogy össze érjenek az izek, majd egy pupos kanál tejfölt teszek még rá, szintén össze keverem, és tálalás elött egy kis piros paprikával megszórom, diszitem....
egyébként a fantáziádra van bizva , mit hogyan csinálsz....
jó étvágyat
itt sokan keverik a czaciki és a tejfölös ubisali fogalmát.
A 3. hozzászóló írt a tutit.
szia!
Én így csinálom:
lereszelem vékony szeletekre az uborkát,jól besózom és állni hagyom úgy félórára!Majd kinyomkodom a levét,apróra vágott fokhagymát teszek bele és egy pohár ecetes-cukros vízzel leöntöm:) Tálaláskor egy kis tejföl és piros paprika díszítésként!(nagyon finom!)
További ajánlott fórumok:
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Töltött káposztát hogyan készítitek?
- Tejfölös uborkasaláta ki hogy késziti?
- Szokott valaki uborkasalátának valót lefagyasztani? Valami tipp?
- Hogyan készítitek a tejfölös burgonyafőzeléket?
- Président tejfölös öntet paradicsomos bazsalikomos, Spárban vásároltam, hogy kell használni?