Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készítitek a tejfölös burgonyafőzeléket? fórum

Hogyan készítitek a tejfölös burgonyafőzeléket? (tudásbázis)


11. a14deb9047 (válaszként erre: 7. - Katus3)
2010. okt. 30. 15:14

Ahogy felénk készítik a krumplifőzeléket.

Sós vízben köménymaggal, babérlevéllel, néhány nagyon vékony karika kolbásszal megfőzzük a krumplit. Közben 2 gerezd fokhagymát megpirítunk zsemle színűre, bele egy evőkanálnyi lisztet, utána ugyanannyi töröttpaprikát és a főzőlével felöntjük. Símára keverjük és beleöntjük a nagyjából összetört krumplit. Rottyantunk egyet rajta. Izlés szerint apró kockára vágott hagyma és ecet belekeverve.

10. laszlozsu (válaszként erre: 9. - Wenta)
2010. okt. 30. 15:06
Ez is jó ötlet. :-))
2010. okt. 30. 14:57
A krumpli jól össze illik a tárkonnyal amit a végén kell bele dobni, és csak 1 rottyantani vele.
8. laszlozsu (válaszként erre: 7. - Katus3)
2010. okt. 30. 14:39

Igazán nem változtat az ízén sokat, mert inkább a babérlevél dominál, de én mindig így láttam Anyukámtól, hogy a krumplifőzelék az piros. Ezért csinálom így. Anélkül is ettem már, ugyanúgy ízlett.

:-)

7. katus3 (válaszként erre: 6. - Laszlozsu)
2010. okt. 30. 14:33
Paprikásan még nem csináltam,de legközelebb kipróbálom,biztosan finom.:-)
2010. okt. 30. 14:31

Én majdnem úgy, mint Katus.

Babérleveles, sós vízben főzöm a krumplit, majd paprikás rántással sűrítem, én hagyma nélkül. A végén csak tejfölt teszek bele. Attól olyan könnyű és finom lesz.

2010. okt. 30. 14:25

Nem érezni a vöröshagymát,elég egy fél fej bele,apróra kockázva.

Ahogy a rántást teszed bele,azonnal kevered is,hogy ne legyen csomós.

Én nem teszek 2 dl tejfölt bele,szerintem kicsit sok,de ízlés dolga... 1-2 evőkanál elég,és mielőtt beleteszed,szedsz ki a forró léből és elkevered vele,úgy öntöd a főzelékbe.

Ne olyan sok vízben főzd,hogy le kelljen önteni,épp hogy ellepje!

2010. okt. 30. 14:15

vöröshagymát nem lehet nagyon kiérezni benne, vagy csak keveset kell használni?

Rántást nem tudok normálisan, és csomós lesz mindig amit berántok.

pl. 2 dl tejfölhöz mennyi lisztet kell tenni?

Ha sok lé marad a krumplin, azt le kell önteni?

2010. okt. 30. 14:04
vöröshagymát felkockázom,némi olajon v vajon megpirítom,utána beleteszem a felkockázott krumplit,öntök hozzá vizet,némi só,esetleg vegeta,bors bármilyen fűszer.Ha megfőtt(és nincs rajta víz),akkor tejfölbe teszek némi lisztet,jól elkeverem és hozzáadom a krumplihoz(mehet bele pirospaprika is).
2010. okt. 30. 14:01
A krumplit vékonyra vágom,sós,babérleveles vízben főzöm. Vöröshagymás rántást készítek,azzal besűrítem,és még egy kis tejfölös habarást is adok hozzá. Ha túl sűrű,akkor simán csak 1-2 evőkanál tejfölt. Teszek bele kevés majorannát is.
2010. okt. 30. 13:58
Hogyan készítitek a tejfölös burgonyafőzeléket?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook