Szokott valaki uborkasalátának valót lefagyasztani? Valami tipp? (tudásbázis)
Én minden nyáron csinálok: Első szedéseket pucolás nélkül uborkareszelőn leszeletelem, besózom, kicsavarom, nylonba, be a fagyasztóba egy adagonként.
Későbbi szedéseknél már megpucolom, továbbiakban ua.
Télen kiveszem, megcsinálom a levet, beleteszem, és szép lassan kienged.
Néha pirospaprikával, vagy tejföllel színezzük közvetlenül evés előtt.
így igaz!
Én mindig előző nap veszem ki a fagyasztóból, és besózom. Másnap jól kifacsarom (kézzel!).
leszeleteljük és mehet a fagyóba :)
Mikor kienged észre sem lehet rajta venni hogy fagyasztott.
Na, pont ez a helyzet.
Sokat kaptam, szóval egyszerre van nagyobb mennyiség.
Anyósom egy részét üvegbe teszi, erre nem vállalkozom. marad a kovászos, meg a "fagyasztós".
Régebben gyalultam le ubit,natur bezacsiztam,úgy be a fagyóba.Nekünk nemnagyon jött be,másabb mint frissen,de megpróbálhatod.
Jobb szerintem a friss,csak akkor tettem el a fagyóba,ha sok volt a kertben.
régen lefagyasztottuk, semmi cicó, csak gyalultan az ubit
egy a trükkje: egyből tedd a salátalébe, abban olvadjon ki
de azért tegyél egy próbát kis adaggal, nehogy feleslegesen dolgozz vele, aztán nem fog bejönni
További ajánlott fórumok:
- Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra?
- Az egy évvel ezelőtt lefagyasztott Drezdai kalács (Stollen) fogyasztható még?
- Melyik ételt, élemiszert nem ajánlott lefagyasztani?
- Miket lehet lefagyasztani? Minden ötlet jól jön!
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- Ki milyen házi készételeket szokott lefagyasztani?