Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szokott valaki uborkasalátának valót lefagyasztani? Valami tipp? fórum

Szokott valaki uborkasalátának valót lefagyasztani? Valami tipp? (tudásbázis)


20. globus
2020. aug. 17. 11:55
Minden módszert kipróbáltam, amit a neten olvastam. Igaz, csak 1-1 hétig kuksoltak fagyasztva, aztán teszteltük. Nem ízlett, lespedt... valakinek egyéb tippje, az itt leírtaktól eltérő?
19. h.editke (válaszként erre: 18. - Supin)
2009. jan. 1. 21:45
Szia.Én szintén ugyan így csinálom. Télen jól jönnek a nyári ízek, főleg ha sok az uborka a fagyasztóban.
18. supin
2008. okt. 18. 11:01
Lereszelem,zacskó ,fagyasztás. Ha télen kell fagyottan tálba teszem,hozzáadom a cukrot sót és az ecet+ citromlét. Ha felolvadt átkeverem ,kóstolom,ha kell utánna izesítem,olyan mintha friss lenne.
2008. okt. 18. 10:25

Én minden nyáron csinálok: Első szedéseket pucolás nélkül uborkareszelőn leszeletelem, besózom, kicsavarom, nylonba, be a fagyasztóba egy adagonként.

Későbbi szedéseknél már megpucolom, továbbiakban ua.

Télen kiveszem, megcsinálom a levet, beleteszem, és szép lassan kienged.

Néha pirospaprikával, vagy tejföllel színezzük közvetlenül evés előtt.

16. judit0625 (válaszként erre: 15. - Manhattan22)
2008. okt. 13. 19:41
Szintén zenész:-)))) És milyen jó télen elővenni........
2008. okt. 13. 19:32
En kicsit vastagabbra vagom a megpucolt uborkat, zacskoba teszem, s a fagyoba. Ennyi:)
14. 72f62a66ed (válaszként erre: 11. - Cservenák Vali)
2008. okt. 13. 14:17

így igaz!

Én mindig előző nap veszem ki a fagyasztóból, és besózom. Másnap jól kifacsarom (kézzel!).

2008. okt. 3. 09:13

leszeleteljük és mehet a fagyóba :)

Mikor kienged észre sem lehet rajta venni hogy fagyasztott.

12. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 10. - Rolvisa)
2008. okt. 3. 09:00
Nem kell só bele. A fagyáspontot növeli.El kell lapítani a zacskóban, a levegőt ki kell nyomni belőle.
2008. okt. 3. 06:51
igen én szoktam lefagyasztani egykicsit vastagabra kell gyalulni az uborkát és ellapítva kell a tasakba rakni,hogy jobban lelehessen fagyasztani.
2008. aug. 5. 23:22
Talán egy kicsit vastagabbra kell gyalulni , mint frissen, és igy nem esik össze. Elkészítéskor is csak egy kevés só kerüljön bele. Mi még hordós savanyút is csinálunk ez szaporább az űvegbe rakásnál.Folyamatosan rakjuk bele az ubit, ahogyan szedjük 2 naponta.
2008. aug. 4. 22:21
POnt ma gyalultam le vagy 8 ubit, és tettem a a fagyasztóba, a'la natur. sózni majd ha kiolvadt mikor felhasználom.
2008. aug. 4. 22:10
Nekem van még a fagyasztó ládában 3 éves csomag is. Semmi baja sincs.
2008. aug. 4. 22:04
köszi a tippeket, eltettem pár csomagot.
2008. aug. 4. 20:00
Ha sok uborkát kaptam,csak legyalultam és úgy ahogy volt kiadagoltam,bezacskóztam,azután be a fagyasztóba.Nekünk bejött!!
5. 1366d1807f (válaszként erre: 2. - 'szti)
2008. aug. 4. 19:53
Pont így csináltam én is, mikor valakitől kaptam nagyon sok kígyóuborkát. Azt nem is kell lehámozni. Szoktam csinálni tárkonyos ecetet (saját tárkonyt teszek az ecetes üvegbe), ezzel szeretjük az uborka salátát.
4. fakata (válaszként erre: 3. - Aniani63)
2008. aug. 4. 19:41

Na, pont ez a helyzet.

Sokat kaptam, szóval egyszerre van nagyobb mennyiség.

Anyósom egy részét üvegbe teszi, erre nem vállalkozom. marad a kovászos, meg a "fagyasztós".

2008. aug. 4. 19:36

Régebben gyalultam le ubit,natur bezacsiztam,úgy be a fagyóba.Nekünk nemnagyon jött be,másabb mint frissen,de megpróbálhatod.

Jobb szerintem a friss,csak akkor tettem el a fagyóba,ha sok volt a kertben.

2008. aug. 4. 19:34

régen lefagyasztottuk, semmi cicó, csak gyalultan az ubit

egy a trükkje: egyből tedd a salátalébe, abban olvadjon ki

de azért tegyél egy próbát kis adaggal, nehogy feleslegesen dolgozz vele, aztán nem fog bejönni

2008. aug. 4. 19:30
Szokott valaki uborkasalátának valót lefagyasztani? Valami tipp?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook