Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miket lehet lefagyasztani? Minden ötlet jól jön! fórum

Miket lehet lefagyasztani? Minden ötlet jól jön! (tudásbázis)


1 2
31. Kyller
2010. jan. 29. 21:04
sziasztok, valaki probalta mar az elkeszitett milanoi makaronit fagyasztani? tesztastol, martasostol cakkumpakk? :)
2010. jan. 22. 19:07
szoktam lefagyasztani rántást, sütit, kenyeret, halászlé alapot
2010. jan. 22. 18:49
A krumpli vizes lesz... viszont én néha fagyasztok le krumplis tésztát is és ha a mikróban kb +1 perccel tovább melegítem, jó forróra, elmúlik a vizessége.
2010. jan. 22. 18:27

Én szoktam lefagyasztani leveseket(krumplisat nem),panírozott húsokat(csak sütni kell),megsütött sütiket(szobahőmérsékleten felengedve),péksütiket,pörköltet,sült húsokat.Főtt tészták,krumpli nem jó szerintem lefagyasztva.

A fasírt is jó sütve,és nyersen is fagyasztva.

27. komoly
2010. jan. 22. 18:26
Én készre főzött lecsót is szoktam,kenyeret,amit szobahőmérsékleten engedek ki
26. neni1 (válaszként erre: 20. - Abigél)
2010. jan. 22. 18:19
A sütit én szobahőmérsékleten hagyom kiengedni.
2010. jan. 22. 18:17
Én smarnit is szoktam, meg pl kalácsot. Egy egész túl sok egyszerre, mire elfogyna, tönkremegy...
2010. jan. 22. 18:15
És mondjuk egy húsos pite?
23. Yulcsy
2010. jan. 22. 18:14
Én pl. a halászlevet is le szoktam fagyasztani, ha nem fogy el.Kiengedve is finom.
2010. jan. 22. 18:14
A sütiket szobahőmérsékleten kel kiolvasztani, aztán esetleg mikróba átmelegíteni de nem fontos.
2010. jan. 22. 18:11
Párolt fejeskáposztát is fagyaszthatsz. Csak tésztát főz hozzá ha enni akar és kész a káposztástészta.
2010. jan. 22. 18:11

És a sütikkel mi a helyzet? Hallottam már, hogy elvileg sütés után le lehet fagyasztani, és ha kienged finomabb. Ez igaz? És hogy kell kiolvasztani?

Mondjuk, pl: lángos? pogácsa? linzer? egyéb édes süti?

19. d6b9aea69c (válaszként erre: 15. - Abigél)
2010. jan. 22. 18:08
rántott husit én panírozva szoktam néha. Úgy csomagolom, hogy folpackréteg legyen minden szelet hús között, így könnyebb szétszedni majd.
2010. jan. 22. 18:08
vajbab főzelék, gyümölcsleves,
17. d6b9aea69c (válaszként erre: 13. - Sütimama)
2010. jan. 22. 18:07
Tényleg a paradicsomos káposzta is jó ötlet, vagy töltött paprika!
2010. jan. 22. 18:07

Én a székelykáposztának más ízét érzem, nem szeretem fagyasztani:(

De, ha azt főzöl elsőnek akkor 3-4 napig csak hűtőben tartva, meg lehet enni ilyen időben.


De a pörköltek, sültek, panírozott rántanivalók nagyon jók! Még a gombapörkölt is jó!

2010. jan. 22. 18:07

Jah, még egy kérdés:

Rántott husi? Ezt kisütve, vagy bepanírozva? Esetleg mindkét módon lehet?

2010. jan. 22. 18:06
Köszönöm csajok, kedvesek vagytok! Így azért már bátrabban merem lefagyasztani az ételt.
2010. jan. 22. 18:06
palacsinta, paradicsomos káposzta, virsli,
12. d6b9aea69c (válaszként erre: 11. - Abigél)
2010. jan. 22. 18:06

szerintem a krumpli és a tojás miatt nem jó ötlet.

MOndjuk ez nem egy bonyolult étel, én pl. meg se szoktam főzni előre a krumplit, nyersen összedobálom (tojást főzve), aztán tejföl és sütés, ezt tuti meg tudja csinálni, ha van rá félórája! :-))

11. Abigél (válaszként erre: 10. - D6b9aea69c)
2010. jan. 22. 18:04
És pl. egy rakott krumpli?
10. d6b9aea69c (válaszként erre: 5. - Abigél)
2010. jan. 22. 18:03
Hát krumplit vagy tésztát már csak tud főzni magának, ha a husi megvan hozzá :-))
2010. jan. 22. 18:03
fasírt, vadas, zsemlegombóc, nudli, rakott káposzta,
8. Abigél (válaszként erre: 3. - Zsu76)
2010. jan. 22. 18:03
Túrógombóc? Ez tetszik! Zsemlemorzsával együtt? Pl. a rizseshús is elállna?
2010. jan. 22. 18:02

Levesek közül csak húsleves alaplé jó fagyasztva, a zöldségek nem lesznek jóízűek a felengedés után.


Húsféléket is jó fagyasztani: pörkölt, vagy húsos káposzta, darálthúsos spagettiszósz (tészta nélkül), stb.


Tésztát, zöldségeket, krumplit nem ajánlom, szerintem ehetetlen fagy. után.

2010. jan. 22. 18:02
Pl:tepertős pogácsát megsütve.
2010. jan. 22. 18:02

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert 4 hétre el kell mennem, és szeretnék a páromnak megfőzni, amíg távol vagyok, de ugye a "sima" hűtőben nem sok esély van arra, hogy az étel ehető maradjon.

Arra gondoltam, megfőzném az ételeket, és aztán fagyasztanám le. DE mely ételek azok, amiket le szabad/lehet fagyasztani?


Pl.: Főtt rizs? Pörkölt? Főtt burgonya? Főtt tészta? Egytálételek? Sütik? Levesek?


Mondom, minden hasznos ötletet szívesen veszek!

2010. jan. 22. 18:01
zöldség, gyümölcs, főzelékek,kenyeret:),
2010. jan. 22. 18:01
Rizs, virsli, túrógombóc, székelykáposzta, párolt káposzta
2010. jan. 22. 18:00
Szilvás-barackos gombóc, töltött káposzta, pörkölt, levesek :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook