Miket lehet lefagyasztani? Minden ötlet jól jön! (tudásbázis)
Én szoktam lefagyasztani leveseket(krumplisat nem),panírozott húsokat(csak sütni kell),megsütött sütiket(szobahőmérsékleten felengedve),péksütiket,pörköltet,sült húsokat.Főtt tészták,krumpli nem jó szerintem lefagyasztva.
A fasírt is jó sütve,és nyersen is fagyasztva.
És a sütikkel mi a helyzet? Hallottam már, hogy elvileg sütés után le lehet fagyasztani, és ha kienged finomabb. Ez igaz? És hogy kell kiolvasztani?
Mondjuk, pl: lángos? pogácsa? linzer? egyéb édes süti?
Én a székelykáposztának más ízét érzem, nem szeretem fagyasztani:(
De, ha azt főzöl elsőnek akkor 3-4 napig csak hűtőben tartva, meg lehet enni ilyen időben.
De a pörköltek, sültek, panírozott rántanivalók nagyon jók! Még a gombapörkölt is jó!
Jah, még egy kérdés:
Rántott husi? Ezt kisütve, vagy bepanírozva? Esetleg mindkét módon lehet?
szerintem a krumpli és a tojás miatt nem jó ötlet.
MOndjuk ez nem egy bonyolult étel, én pl. meg se szoktam főzni előre a krumplit, nyersen összedobálom (tojást főzve), aztán tejföl és sütés, ezt tuti meg tudja csinálni, ha van rá félórája! :-))
Levesek közül csak húsleves alaplé jó fagyasztva, a zöldségek nem lesznek jóízűek a felengedés után.
Húsféléket is jó fagyasztani: pörkölt, vagy húsos káposzta, darálthúsos spagettiszósz (tészta nélkül), stb.
Tésztát, zöldségeket, krumplit nem ajánlom, szerintem ehetetlen fagy. után.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert 4 hétre el kell mennem, és szeretnék a páromnak megfőzni, amíg távol vagyok, de ugye a "sima" hűtőben nem sok esély van arra, hogy az étel ehető maradjon.
Arra gondoltam, megfőzném az ételeket, és aztán fagyasztanám le. DE mely ételek azok, amiket le szabad/lehet fagyasztani?
Pl.: Főtt rizs? Pörkölt? Főtt burgonya? Főtt tészta? Egytálételek? Sütik? Levesek?
Mondom, minden hasznos ötletet szívesen veszek!