Tavaly októberben lefagyasztott pontyot meg lehet még enni? (tudásbázis kérdés)
Ismerős eset, hatóanyag benne marad, csak kisebb mennyiségben. Legfeljebb több kell belőle.
Gesztenyepürének pedig nálunk nincs esélye arra, hogy lejárjon. Gyerekek gyorsabbak. :D
halat én sem enném meg... de azért megvártam volna, amíg kiolvad, hogy milyen a szaga :o
mondom én, aki nemrég gesztenyepürét csinált 11 hónapja lejárt szavatosságú mirelit gesztenyemasszából... az egyetlen baja az volt, hogy nem volt otthon tejszínhab :D
Remelem kidobtad :)
1-2 honapig all el a hal.
Jó, de az más. Már a "bóti". Annyi xirxar van benne, hogy lejárat után 1 héttel se penészedik.
A hal kényes téma.
én nem vagyok nagyon óvatos, pl. tejfölt még egy hónap múlva is felbontom és megeszem. Ha jól van lefagyasztva valami, nem látszik, hogy kiszáradt, (kifehéredik) vagy színét vesztett a zöldség, még meggondolom a felhasználást. De: a hal az más tészta (na meg pl. a tészta is), halat eleve nem lehet addig tartani, mint a húst (a hal ugye nem hús!), meg visszatérve a tésztára, ha pl. a csülkös bablevesbe csipetkét teszek, azt is hamar meg kell enni, különben megy a kutyának! Amúgy egy hét múlva is megehetem (már ha végig a hűtőben volt). Tehát minden relatív, idővel ki lehet tapasztalni, de néha én is felhívom az anyut és megkérdezem. Én közel 60, anyum közel 80 :)))
Edényben eltéve (pl. Tupperware) sokkal tovább tart a fagyasztott élelmiszer, mint nejlonzacskóban.
Általános tapasztalat, hogy 1 éven túl nem nagyon szívesen eszik meg az ember semmit, mert hiába a -18 vagy -24 fok, az állaga már nem gusztusos. Lehet még jó, de inkább add állatnak. Én a szomszéd kutyáját szoktam megvendégelni. (De pl. penészes ételt neki sem adok!)
További ajánlott fórumok:
- Gyertek, akik októberben nem várják, izguljunk, reménykedjünk együtt!
- 2010 októberben születendő csodák
- Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra?
- Holnap szeretném felvenni a télikabátom, és a csizmám! Szerintetek nem ciki októberben?
- Kisfiam októberben volt 12 éves. 160cm magas, és 41 kg. Mennyi lenne az ideális súlya?
- Tavaly októberben igényeltem adókártyát a gyerekeimnek, de még nem kaptuk meg, hol érdeklődjek?