Tejfölös uborkasaláta ki hogy késziti? (tudásbázis kérdés)
Sőt a tököt is úgy főzöm, hogy a saját levében.
Mások besózzák, aztán kicsavarva teszik a fazékba,
én meg csak annyit sózok, hogy pont elég legyen és úgy teszem a párolt hagymára, így a saját levében fő meg, már csak habarni kell!
Azt én is. Csak néhány balatoni étteremben, vagy inkább strandon láttam rajta a héját.
Anyu így csinálta, kész. D
Igen, ezt szoktam. akkor a leve maradhat?
Nem tudom, miért hittem, hogy a leve a keserű...így láttam, kész, nem gondoltam tovább. D
Globus talán nem válaszol, mert elég régi bejegyzése volt, de a keserűséget úgy tudjuk ellenőrizni, hogy levágjuk az uborka mindkét végét, azon a végén ahol már látszanak a magok
általában nem keserű, de a másik végét nemes egyszerűséggel megnyaljuk és ha már ott sem keserű akkor egy vékonyka szeletet levágva máris steril ☺
Én is így szoktam elkészíteni,és nagyon fincsi!
Csak hagymát nem teszek bele,hanam sok foghagymát és tejfölt!:)
VÉGRE !!!
Végre 2 ember, Enissa és Globus, akik TUDJÁK, hogy a legfinomabb és legértékesebb dolgot nyomkodják ki a salátából, akik ezt teszik!...és főleg miért???...hogy felöntsék vízzel!
Ha soknak tűnik a lé, leöntve egy pohárba és behűtve, ebben a melegben finom üdítő és még vitaminbomba is!
Oké, ezentúl nem nyomom ki a levét...lehet vénségemre megtanulok Tőletek jó salátát csinálni??
KÖSZÖNÖM!!!
Leszeletelem az uborkát,majd megsózom.
Teszek rá fokhagymát,piros paprikát,és nyakon öntöm tejföllel.(Van mikor fehér paprikát is vágok bele)Mikor már levet engedett magának,akkor jól össze keverem,és berakom a hűtőbe.Nálam nagyon szerei mindenki,még akár egy szelet szendvics mellé is szívesen eszik.
cukros-esetes vízbe bele az uborka, be a hűtőbe.
mikor tálalom, rá a tejföl, megszórom pici borssal, pirospaprikával.
További ajánlott fórumok:
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Töltött káposztát hogyan készítitek?
- Szokott valaki uborkasalátának valót lefagyasztani? Valami tipp?
- Ki hogy készíti a tejfölös uborkasalátát?
- Hogyan készítitek a tejfölös burgonyafőzeléket?
- Président tejfölös öntet paradicsomos bazsalikomos, Spárban vásároltam, hogy kell használni?