Kérlek segítsetek nekem! Adjatok tanácsot, mit tegyek? (beszélgetés)
Eladás, költözés.
De miért írod, hogy te "örökölted"? Hiszen ki kell fizetned a nővérednek a részét, akkor nem csak te kaptad. Amúgy meg, igen, ajándékozás, tehát ajándékozási illetéket kell befizetned utána, ami kb a ház értékének a 18%-a (de lehet, h kevesebb, ha nem akkora értékű a ház), tehát abból a pénzből még kevesebb marad.
És akkor is kell illetéket fizetned, ha nem adod el, ott maradtok, mert ajándék úgy is..
Egyetértek:):)
Külön!,külön!,ha normális emberi életet akarsz élni.
Nagyon igaz az a mondás,hogy:Jobb távolról szeretni,mint közelről gyűlölni!!!!!
És gondolj a még meg nem született gyerekeidre is!!!!Milyen életük lenne egy ilyen "balhés" családban????
Adjátok el és felezzétek nővéreddel, még az is lehet hogy annak a felével meg barátod hagyatékával még egy nagyobb házat is tudnátok venni Pesten... Amúgy érződik a mondanivalódból is hogy nem akarsz ott maradni, de a szüleid. Namármost az apudnak a felesége nem az anyukád? Mert én valahogy így vettem ki. Amúgy sztem jobb magad lenni ment egy rakás bosszantó emberrel, és mondd meg a sógorodnak hogy amíg nem tisztázódik hogy mi is lesz ne tegye rá semmire se a kezét, sztem ez így korrekt. Gondolj bele majd ha szülsz... Majd mehetsz az öregasszonyt is pelenkázni, "anyud" után pakolni és takarítani miközben sógorod az ágyat is kilopja alólad:) Apud meg majd mondja az atyai tanácsokat...:)
KÁOSZ
helyes...helyesen..:-)
Amúgy apukádék belemennének, hogy eladjátok azt a házat..?
Ha Él még akitől kaptad a házat, akko r az ajándék és nem örökség!
Ha elfogadsz valakitől ajándékot az természetesen elvárhatja, hogy segíts Neki! Ha már most szüksége van erre, akkor később, ha majd öreg, beteg lesz mégjobban!!!
A Nővéremet meg egyszerűen megkérném, hogy viselkedjen úgy ahogyan Nekem is jó!
Én, ha saját magam élnék ilyen körülmények között, csak magamra támaszkodnék, de ez Én vagyok!
szooooval. a nagy kerdes. orokoltem a szuleimtol egy hazat, szep nagy ketto szintes, a felso meg nincsen kesz, de fojamatosan csinalgatjuk a parommal. het milliot kell fizetnem a noveremnek erte, ami nem sok a hazert, de amugy igenis az, vegulis milliokrol van szo. na mar most. a haz kozvetlenul a szuleim haza mellett van, ok most epitkeznek. a nagy kerdes, hogy elfogajdam a hazat, vagy inkabb adjuk el, es osszus el a penzt, ahonnan kapok par milliocskat(pontosan nem tudni mennyit) elvileg a parom szulei vesznek neki egy hazat bent pesten, egy kis panelt, de megiscsak lahtatot. en mindig is kertes hazba akartam szulni, deeee... azt kell szeretni ami van nemde?
szoval azert estem gondolkodoba, mert a szuleim nem valami konnyen emesztheto emberek, edesapam, imadni valo, de mindenbe beleszol. mijen autot vegyunk, miert ne vegyunk autot, mire koltsunk, mit hasznaljunk, hogy fejezzuk be a haza, es a tobbi. elegge allhatatos pali, szoval vele ezert elgondolkodtato. a masik a kedves felesege, az edesanyam. o soha, semmit nem csinal, nem is ertem apu miert van meg vele. nem foz, nem takarit, de koszt azt nagyon csinal. megpucol valamit, es otthagyja az asztalon, es ijenek. nem vagyok biztos benne, hogy apu nem kerne meg ugyanugy, hogy szaladjak le osszepakolni. mert most ez a hejzet. a noverem meg szinten a kozelben lakik, es fojton kerdes nelkul csengetes nelkul allitanak be. jo, a haz meg az ove, de nem tudom fog-e ez valtozni, valamint a ferje(akit az egesz csalad utal) fojamatosan viszi ki a dolgokat a hazbol... nos szerintetek maradjak a seggemen, vagy inkabb menjunk majd kulon a parommal? KERLEK VALAKI!!!
További ajánlott fórumok:
- Nem viselem jól, hogy a párom alkoholt iszik és nem tudom, ezt hogy kezeljem. Adjatok tanácsot, kérlek!
- Van egy kedves, ám félénk férfiismerősöm. Sajnálom őt, adjatok tanácsot kérlek!
- Tapasztalt Anyukák, adjatok tanácsot, kérlek!
- Kérlek adjatok tanácsot!! Párkapcsolatomról írok
- Olvassátok el a sztorimat és kérlek adjatok tanácsot!
- Kérlek adjatok tanácsot, nagy bajban vagyok!:(