Keringésjavító szívbetegeknek (beszélgetés)
Már bocs, de fagyöngyöt ha magad szeded, akkor nincs baj a szíveddel valószínűleg.
Láttál már a természetben fagyöngyöt? :D
A fagyöngyre azt mondják, hogy simogatja a szívet. Nem kell vigyázni, csak ha magadnak szeded, mert bizonyos része (azt hiszem a termése) mérgező.
A galagonyát is javasolják, igen.
Jó valamennyire minden gyógynövénnyel vigyázni kell, mert nem csak egy dologra hatnak. A fagyöngy pl. a cukorra is befolyással van meg a nyirok rendszert tisztítja.
A galagonyát meg az alacsony vérnyomással rendelkezőknek nem ajánlják, mert leviszi a vérnyomást.
Egyébként az Omega 3-at illetve az E-vitamint szokták még javasolni szívproblémákra.
Itt írnak még tanácsokat szívinfarktus utánra:
Szia! Én ennyire súlyos állapotban nem voltam, de túlsúlyom idején szednem kellett vérnyomáscsökkentőt és keringésjavítót is.
Lefogytam (nem az orvos javaslatára), és elhagyhattam a bogyókat.
Viszont még a gyógyszerekkel együtt kezdtem szedni az L-karnitint. A reklámokkal ellentétben nem zsírégető és nem csodaszer, de a szív munkáját segíti. (Főleg, ha az ember ugye visszavesz kicsit az étkezésből, és eleve kevés vörös húst eszik, mert azokból tudná a szervezet előállítani.)
Szóval nem testidegen anyag, és nem nagy adagolásban kellemesen támogatja a terhelhetőséget. Nézz utána, sok infó van a neten.