Segítsetek! Szívbetegség és fogyás... (beszélgetés)
Kedves Melinda.
Én már a szívműtéten is túl vagyok, a tüdőm is károsodott, ezért néha fulladok.
Feltétlen konzultálj orvossal. A szobabicó azért jó és a séta is, rendszeresen keveset. (pl. kerékpár 5 km, de nem hegymenetben). Ne vidd feljebb, mert terhelni fogod a szívedet. Sokat legyél jó levegőn. (nem néztem, hogy milyen helyen laksz, mert a főváros belterületén a séta nem olyan, mint az én pici falumban) Ha elfáradsz, pihenj, lélegezz nagyokat.
Kell fogyni, ha úgy érzed, mert minél kevesebb súlyt cipelsz, annál könnyebb a szívednek. Nem kell mindenáron drasztikus diétát tartani.
A folyadékfogyasztásra valóban fordíts nagy gondot, de ezt feltétlen beszéld meg a kezelőorvosoddal, mert a gyenge szívműködés miatt nagy a vízvisszatartás és attól még jobban fulladsz.
Elsőre nehéznek tűnik, de beépülhet a mindennapokba.
Ezek jó tanácsok voltak.
Ne rólam vegyél példát, mert sajnos és sem vagyok kitartó, ráadásul stresszevő is vagyok.
Sok sikert, jobbulást.
Bocsánat,hogy csak most reagálok, de nem mindig jutok gépközelbe, így egyből nem tudok válaszolni.
Minden esetre én köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni. A szobabiciklizést is szerintem hétről étre növelni fogom, azaz: egyik héten 20 perc, másikon 25, stb stb. csak tényleg igyekszem óvatos lenni, de mindenképpen konzultálok előtte az orvosommal is.
Engem érdekel! :)
Én is szívbeteg vagyok. És sajnos türelmem és kitartásom sincs...
Már a hetvenedik 90 napost kezdem, a tizedik bécsi diétát, most a káposztalevesessel próbálkozom majd (talán), de mindig közbejön valami (általában kerti party vagy baráti találkozó, ahol zabálni lehet). Biztos, hogy ezzel a kitartósdival kellene valamit kezdeni, de nehéz.
Ja és az is nálam a baj, hogy én még sokat sétálni se tudok vagy tornázni se itthon, mert nem jól működik a tüdő, így a legkisebb megterheléstől is fulladok.
Szóval csak a kajával lehet machinálni valamit.
Szia. Zsókának igaza van. Szerencsés lenne dietetikushoz fordulnod.
A felezős diétát tudom neked is ajánlani, ami abból áll, hogy mindennek csak a felét eszed, mint amennyit eddig. Nem jó, ha teljesen megvonod a csokit, nasit, de nem egy tábla csoki, csak egy csík, és nem egy zacskó csipsz, csak egy marékkal, pattogatott kukorica korlátozás nélkül ehető :). Felkelés után és minden evés előtt igyál egy nagy pohár vizet vagy teát, ha lehet, cukor nélkül. NE szokj rá az édesítőre, inkább próbáld meg fokozatosan csökkenteni a cukrot, míg végül már egyáltalán nem is kell majd a teába, kávéba.
Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, a húsokhoz is inkább salátát, mint krumplit vagy rizst.
Barna vagy félbarna kenyeret, magos zsemlét vegyél, sokkal később fogsz megéhezni. Főzelékekhez egyáltalán ne egyél kenyeret, meg lehet szokni.
A mozgást pedig csakis fokozatosan vezesd be. Sétálj, ha gondolod, biciklizz, de először csak "lejtmenetben" :)
Nem gyors és nem látványos, de nekem sikerült 16 kilót leadni ezzel a módszerrel egy év alatt.
Inkább a kezelő orvosodat kellene megkérdezni.
Ebben a helyzetben személyre szabott diéta lenne a célravezető... Ne mindenáron...
Szia!
Szerintem ha a napközbeni "fogyasztás" mennyiségére és milyenségére, meg persze a sok folyadékra is figyelsz, akkor igen :)
Sok sikert az életmódváltáshoz!
Sziasztok!
Sajnos szívbeteg vagyok, ezért keveset mozoghatok.
167 cm vagyok és 68 kiló. Ez nagyon sok. 7 kilót leszeretnék adni, méghozzá úgy,hogy 6 után nem eszek, és minden nap 20 percet szobabiciklizem. Csoki süti likvidálva. /noha soha nem voltam nassolós/. Szerintetek ez eredményhez vezethet?