Családi póték szívbeteg gyereknek (beszélgetős fórum)
Remélem sikerült elintézned.
Nekünk lyukas szívvel született az 5 évesünk,kétszer műtötték,de maradt még rés.Amikor fáradt,hörögve szedi a levegőt.
Szerencsére nem szed állandóan gyógyszert,ezért nem kap emelt családit most már.Viszont antibiotikum kell Neki a legkisebb lázas megfázásnál is.Ami nem egy olcsó mulatság.
Neki minden esetben amikor bármilyen beavatkozást csinálnak, antibiotikumos védelem alatt lehet csak! Tudom nekem is igy van!
Még szülni is igy szültem!
Próbálj meg mindent, irj kérvényt akár még a minisztériumba is! Sok sikert és azért majd ird meg milyen sikerrel jártál!
Megkerestem neked a törvényt, ki kaphat emeltszintű családi pótlékot:
B) Kardiológiai betegségek
1. Veleszületett szívhibák közül
a) a műtét előtti esetek, ha a keringési elégtelenség csak gyógyszeres kezeléssel küzdhető le,
b) az extracorporalis szívműtétet indokló esetek, a műtét után egy évig,
c) a maradványtünetekkel járó, gyógyszeres vagy egyéb kezelésre szoruló műtét utáni esetek,
d) a cyanosissal járó kórképek,
e) a műtétet igénylő, balszívfél obstructioval járó kórképek (műtét előtt, valamint műtét után legalább egy évig),
f) a maradványtünetekkel járó, intervenciós kardiológiai beavatkozást igénylő esetek.
2. Tartós gyógyszeres kezelést igénylő ritmuszavar.
3. Gyulladásos szívbetegségek (carditis, endocarditis, többszörösen kiújuló pericarditis).
4. Cardiomyopathiák.
5. Szívtranszplantációra váró, illetve azon átesett szívbeteg gyermekek.
6. Kombinált gyógyszeres kezelést igénylő hypertonia.
Az egészet elolvashatod a következő oldalon:
Szia! Én is hasonló fejlődési rendellenességgel születtem, többször műtöttek is, de sajnos ezért soha nem járt magasabb családi pótlék, sőt még a leszázalékolás sem megy egyszerűen.
Viszont javaslom, ne hagyd annyiban. Kérj orvosi szakvéleményt ez ügyben és ezt küld el a megfelelő helyre-helyekre. Ne hagyd magad, bizony egy ilyen betegséggel igenis adják meg!
Szerintem ha nagyon nem megy érdemes jogi segitséget is igénybe venned!
Jó egészséget kivánok nektek!
Szia!
Elvileg mivel tartósan (meg nem gyógyíthatóan) beteg, jár neki, kérd a szívdoki segítségét!
További ajánlott fórumok:
- Mi árt jobban a gyereknek? Az ordibálás vagy egy-egy pofon?
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Az anyának mindenhez joga van? A gyereknek nincs joga semmihez? Neki mindent el kell tűrnie?
- Mit lehet igényelni tartósan beteg gyereknek, emelt családiról tudok és a közgyógyról is, van még valami?
- 10 éves gyereknek szóló családi vígjátékok?
- MÁK kártya a magasabb összegű családipótlék és kedvezményes utazás a gyereknek +1 kísérő