Az élet szívbetegen (beszélgetés)
Ez az:volt kolléganőm négyszer annyit evett mint én.Soha nem volt súlyproblémája.
Nálam az a baj,hogy a stresszt evéssel vezetem le bár sokat javultam.Decemberben megyek CT-re,megint beégtem.Fél évente járok,mindig megfogadom,hogy következő alkalomra-szerencsére csak magamban
Nekem se szabad szinte semmit csinálni..több szakterület (szívsebészet,ortopédia,neurológia) mind hozzátette a saját tilalmát,marad a séta.Most megint/mindig próbálok fogyni,ami lemegy az első megingásnál visszajön.
Első lépés tényleg a kaja
Szia köszönöm a válaszod, sajnos leállt a súly csökkenés 3.hete stagnál.Reggel annyira fájnak a lábaim hogy alig tudok ráállni. De tudod mit én nem értem vannak a környezetemben nálam sokkal súlyosabb emberkék és elvannak nem is vesznek komolyan nekik kutya bajuk. Tömik magukba sütit csokit én nem is igazán szeretem. Nem fáj a lábuk hátuk normál a vérnyomás, akkor én miért szenvedek ennyire és főként mit csinálok rosszul? Kenyeret csak rozs és kevés, tésztát egyáltalán nem és a cukrot is amennyire lehet kerülöm. Mocorgok nem pihenek főként most hogy elmaradnak az állatok mert amikor a férjem megy sötét van plussz van egy két éves kislányom esélyem nincs ágyban heverni így ez ki is van lőve .
Most új gyógyszereket kapok amivel a vérnyomásom is megszelídült egyenlőre :-)
Háááát ember legyen a talpán , aki ezek után tudja , hogyan tovább !!! mikor még az orvosok sincsenek egy véleményen !
Mióta nyögdíjas vagyok rettenetesen leálltam , saját példámon tudom , h nem lett volna szabad ! mert kell a mozgás ! kíméletesen , de muszáj mozogni , mert az ember különben teljesen legyengül !!! Olyan gyengének érzem magam , mint a májusi lepkefing és ez szörnyű érzés !
Fog az még lejjebb menni csak ne add fel !
Nekem is kellene fogynom , de én 62 leszek / remélem , h leszek ! /
Nekem gyerekoromba volt szívműtétem , 5 évesen , de soha nem foglalkozott vele senki , úgy éltem le az életemet , mint 1 tök egészséges emberke , lehet ? azért mert mindig rengeteget mozogtam , fizikai munkám volt egész életembe , még tornából se voltam felmentve , biztos , h a mozgásba van valami !!! + persze kitartás is fontos ! ne vegye el a kedved , h pillanatnyilag megállt a fogyás , majd folyt. köv .!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
A helyzet tömőren a pcoval együtt jár a hormon gond a cukor és a túlsúly ami annyira nem is volt vészes 75kg 168cm amíg bele nem kezdtünk a babaprojektbe. 7 év után megszületett a kislányunk. 115kg vak estem teherbe és 85kg val jöttem ki a kórházból. 4 hónap után csak dagadtak rám a kilók hiába futottam szobabicikliztem. Még újságkihordást is vállaltam.
Szia köszönöm elolvastam!
Nem biztos hogy én ehez elég erős vagyok de megprobálom
Anyósom 60 éves,30 évesen volt egy infarktusa,de azóta is úgy él a szívkórságával,mint hal a vízben.
Mondjuk nincs elhízva,de dohányzik,mint egy gyárkémény.mégis 100 évig fog élni,mert megfogadta.
Mondjuk ha lefogynál és egészségesebben élnél,kutya bajod sem lenne.De nyilván ezeket a dokik is elmondták egy párszor.
Szia:)
Amikor cukorbeteg lettél, nem mondta az orvos, hogy ez a két dolog együtt jár?
Mármint aki cukrobeteg, utána szívével is kínlódik, nem beszélve a vérnyomásról és fordítva.
Nűlunk a férjem lett 23 éve szívbeteg, infarktusa lett, sokáig bent feküdt a klinikán, amikor hazaengedték, akkor megmondták, ha szedi a gyógyszereket, betartja a diétát és mozog rendszerresen, amit egy ún szívebeteg tornával tehet, van nálunk egy alapítvány, direkt erre és a bármilyen szívebetegségben szenvedőknek azonnal megemlítik.
Vagyis, miután cukros vagy, diétázol, azt még szigorúbban fogd, figyelj oda és mozogj, eleinte nehéz lesz, de hidd el, nekünk sem adtak ennyi évet, sokkal kevesebbről szólt akkor az orvos.
Például a férjem szomszédja, még mikor fiatalon otthon élt, szívbeteg lett, aztán sok -sok évvel később, rákban halt meg.