Kérdőív készítése! De hogyan? (beszélgetés)
Soha ne kezdj demográfiával. Ez a kérdőívszerkesztés egyik alapszabálya.
:-)
Alapvetően én úgy gondolom,hogy adózásról kérdezni átlag embereket érdekes téma,de nagyon valószínűsítem,hogy bármit kérdezhetsz ami adó,csak szidni fogják,illetve ha zárt kérdést teszel fel,tehát válaszokra adsz választási lehetőséget,akkor is a negatív felé fog hajlani.Nem lesz jó,ha nem adsz lehetőséget a kritizálásra....
Senkinek nem tetszik a jelenlegi adó rendszer,illetve legfeljebb a magas jövedelműek el vannak vele.
Én is kérdező voltam 6 évig,és nagyon tudom,hogy a statiszta attól függ,hogy mi a kérdés és a válaszadási lehetőség,sőt még az is fontos,hogy 1 kérdést hogyan,milyen szó összetételben fogalmazunk meg.
Igen,az elején a demográfia,de csak az alapvető:nő-férfi,hány éves a válaszadó,hány fős a család.A kérdés sor végén érdemes azt is feltüntetni,hogy hol,milyen lakó övezetben,milyen jellegű lakásban él a válaszadó,valamint,hogy mi a végzettsége,dolgozik-e,és mennyi a jövedelme /amire általában nem válaszolnak/.Azt gondolom,hogy így lehet igazán statisztikát készíteni,figyelembe véve azt is,hogy "vegyes életszinvonalú és környezetben élőket/átlagosakat/érdemes kérdezni.
Nagyon nem bírom,mikor a KSH azt mondja,hogy jelenleg 160ezer Ft az átlag jövedelem.Milyen érdekes,hogy a környezetemben/ami nem kevés ember/ ennek a felének is örülnének.
Először írd meg a hipotéziseid és azután gondold át,hogyan tudod bizonyítani, alátámasztani. Olyan kérdéseket kell feltenni. Az elején a demográfiai adatoknak kell lenni,azután 1-2 bevezető kérdés, majd konkrétan a témádra vonatkozó kérdések. Hipotézisenként 4-5 kérdést kell feltenni, inkább több kérdést tegyél fel, mint kevesebbet.
Egyszerűbb ha zárt kérdéseket használsz. Ezek jó tanácsok, én most adtam le a szakdolgozatom és így csináltam ahogy Neked leírtam.
Sok sikert!:)
tömören tudnám kifejezni véleményem az adórendszerről,de félő,hogy a hoxa káromkodásért letiltana.
Megkérdezném pl.,hogy ki az a réteg,illetve mennyi jövedelemmel kell rendelkezni,hogy a mostani szuper bruttósítással a dolgozó járjon kicsit is jól.Mert úgy tudom,hogy 150ezer alatti jöv.-nél rosszabbul jár.Nos megint a kispénzűvel lett kib@..va.
ezzel lehet
szia,
kerdoivem.hu, itt tudsz csinalni, nagyon egyszeru.
sok sikert