Hogyan kell adózni kézműves dolgok készítése után? (tudásbázis)
Igen, az én családomban is volt több ilyen.
De manapság senki nem törődik az emberek boldogulási lehetőségével...
Sokan tudnának dolgozni, ha lenne valami ilyesmi lehetőség.
Németek, osztrákok, amerikaiak biztosítanak lehetőséget. Nálunk max. a közmunka némely vidéki kivételezettnek.
Ez van.
Persze, szerencsére azért jó néhány embernek bejön ez!
De vannak, akik kevesebb keresettel is megelégednének, mert csak arra lenne lehetőségük.
A fórumindító is nagy valószínűséggel ilyen. És van számos ilyen fórum itt a portálon is még.
Sok ország ad lehetőséget kisebb jövedelem legális megszerzésére, na mi nem tartozunk közéjük. Pedig szükség lenne rá. Ez az adórendszer sok ember boldogulását akadályozza, elveszi a lehetőséget.
Mindenki azután adózzon, amennyit keres. Nálunk meg állami adócsaló mutyi van, toldozgatva, foltozgatva.
Nem véletlen, hogy nem itthon vállalkoznak a fiatalok.
Annyi nekem nincs, Béla sem, de nekem eddig bejött. Igaz, hogy fordítok, amihez nem kellett beruházás. És támogatással indultam, 6 hónapon át még zsebpénzt is kaptam.
Sok munkát a számlaképesség miatt kapok. Enélkül kereshetnék bejáró munkahelyet, még most 59 évesen is.
:)
Már nem számít!
Sokan nem is gondoltak addig erre, míg a NAV nem szólt...
Nálunk nincs lehetőség egyéb boldogulásra... :(
Tudom, mert anno alaposan utánajártam.
Aztán megfogadtam ezt, egy fórumról:
Most számoltam fel, elküldtem mindenkit.
Vállalkozzon Magyarországon még egyszer az, akinek 7 anyja van és az egyik közülük Béla.
Köszi, erről a változásról nem volt tudomásom.
2016.06. hónapban még adtam magánszámlát, fordításra, de senki nem szólt semmit.
Azért ezt meg kéne gondolni!
Az sem változott, hogy a 7-es adószámot hivatalosan kizárólag csak kereskedelmi szálláshely szolgáltatásra és ingatlan bérbeadásra szabad használni. Ezt a szabályt pedig itt találjuk:
1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról 3.§ 17. pontja:
...
A fenti információ megjelenésének időpontja 2016.06.12., ezért előfordulhat, hogy a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A bejegyzés azóta nem frissült.
Könyvelőt kérdezz.
Nálunk 3-5000 között van egy konzultáció
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Hogyan kell a Meskán eladott dolgok után adózni?