Kerámiabevonatos palacsintasütőről a ráégett olaj tisztítása? (tudásbázis)
Nekem nincs bajom a belső felület tisztitásával, viszont a külső oldalára úgy rá tud égni minden. Azt szeretném megtudni, hogy mivel tisztitsam kivülről.
Előre is köszönöm a választ.
Ezek a keramiabevonatos edenyek nagyon erzekenyek. Nem lett volna szabad suroloval tisztitani, de meg a szivacs dorzsis felevel sem szabad.
Probald ki azt, hogy beaztatod hosszabb idore forro vizbe, es sima szivaccsal tisztara torlod. Ha mar tiszta, kend at olivaolajjal, es hagyd rajta egy darabig (10-15 perc), hogy beszivodjon, majd tiszta langyos vizzel oblitsd le - ezt haromszor ismeteld meg. Ettol javulnia kellene a helyzetnek - nem azt jelenti, hogy soha tobbe semmi nem fog raegni, de talan nem annyira :) Ha megint rosszabbodik a helyzet, ismeteld meg a folyamatot.
Én biztosan nem használnám hozzá a hideg zsíroldót,
mert az nagyon maró hatású :(
Nem lenne szabad felégnie, nekem meg van, már elég régóta, igaz serpenyő, sokat használom, de még egy kis besárguláson kivül, más nem történt.
A palacsintát nem kell nagy hőfokon sütni és elég a kevés, nekem a Ráma bevált és a sütőmargarin is :)
Megolvasztom egy másik edénykében, majd előveszek egy kenőtollat, az sem toll már :) és a palacsinta sütő alját bekenem vele, rá a palacsinta tésztája, majd a nyers oldalra csorgatok a szilikonos tollból pár cseppet.
Nem zsíros, nem ég, finom :)
További ajánlott fórumok:
- Akvárium tisztításáról, karbantartásáról, halak etetéséről
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Milyen kerámiabevonatos palacsintasütőt ajánlasz?