Kell egy kommunikációs tanfolyam, ahol megtanítanak... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szia: még nem szóltam senki megjegyzéséhez,
de ezt most nem tudtam megállni, nagyon igazad van csak az a baj, h sokan el siklanak az igazság mellet kevesen vagyunk kinek az őszinteség a mottója.
További szép napot üdv Gizike
Ami a ruha árát illeti: ez tipikusan az az eset, amikor vki olyan szegénységből jön, hogy a családja (Édesanyja) még az esküvőre se tud eljönni, de arra mégse költ a menyasszony, ha nem tud, nem lesz ott, így járt.
Az Apja megmondta, hogy ő nem fogja a semmire a rongyrázást finanszírozni, ezért nem adta át neki a meghívót.
És tudod, minden családban vannak bajok, csak erről nem beszélünk, mert ez a családra tartozik. Ő pedig kiteregeti, és még fel van háborodva, hogy a szülők nem akarnak segíteni.
Összetettebb dolog ez, mint csak egy relatív 'drága' ruha.
Nekem nincs ezzel bajom, a lesz-anyós háborog ezen.
Nem, eszembe se jutott az összekuporgatás, vagy annak degradálása. Egy másik kolléganő 2 évig gyűjtötte a ruhája árát, le a kalappal előtte, mert volt egy cél, amiért dolgozott.
Vannak emberek akik nem élősködés céljából 'keresnek társat', én azokat speciel jobban becsülöm.
Talán ez lehetett a kijelentésem mögött, bár ezt tudatosan inkább le kellett volna nyelnem. Figyelmetlenül lereagáltam, és betalált. Amit sajnálok, mert amúgy nem érdekel, miből, hogy él.
Szóval, adott egy ruha, amit nem láttam, csak hallottam, hogy drága volt. A kolléganő elmeséli, hogy fújtat rá a lesz-anyós, amiért a fiával ilyen drága ruhát fizettet ki, és én megjegyzem, hogy ' ügyesen kigazdálkodtad az árát'.
Ebben mi a sértő, csak akkor az, ha nyilvánvalóan nem kigazdálkodta, hanem csak kifizetteti, pont ahogy a lesz-anyós mondta...
Nem helikopter vagyok, csak engem nem tanítottak alakoskodni.
Amit sajnálok, mert úgy látom szemtől szembe úgy kell élni, csak fórumokon lehet mki bunkó, kioktató, ismeretlenül.
De örülök, hogy egy újabb, kétszínű , álszenteskedő nőcsapatnak ma van min szörnyülködni. Most épp rajtam.
Konkrétan egy jó szavatok sem volt, én egyikőtöket se bántottam, mégis én vagyok a bunkó.
Na, ezért kell a tanfolyam, hogy az ilyeneket pont ilyen bájosan tudjam elküldeni a ... oda 😁😁😁
Felesleges pénzkidobásnak tartok egy ilyen tanfolyamot.
Van azonban egy "jó hírem": ha ahhoz tartod magad, hogy "szeresd felebarátodat, úgy, mint tenmagadat", sínen vagy!
Próbáld ki!
Működik.
Mondjuk én ezt dícséretnek szántam.
De látom neked mindegy, csak engem akarsz szarnak látni.
Hogy miért nem azt mondtam, hogy szép? Mert nem is láttam... csak az árát hallottam a többiektől, meg a hozzáfűzött megjegyzést.
Nem, nem bunkó vagyok.
Nem bántó szándékkal mondok vmit, csak pl a többiek jópofát vágnak és kibeszélnek másokat, és akkor mki szuper, én meg nem.
Pl: egy kolléganő 300 ezres menyasszonyi ruhája, amihez mki, jaj de szép, de illik rád, stb.
A háta mögött: még jó, h van aki kifizesse.
Mire én: ügyesen kigazdálkodtad az árát... erre énrám haragszik.
Tudom: egy okos nő tudja, mikor kell begogja a szàját.
Tudja.. de nem bír.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- OKJ-s vizsgához mindneképpen el kell végezni az okj-s tanfolyamot is?
- Hogyan kell megtanítani ujjakon számolni egy alsós gyermeket?
- Nem tudjátok, hogy a munkaügyi által támogatott tanfolyamokra heti hány nap kell menni?
- Behajthatják rajtam az OKJ-s tanfolyam teljes díját, ha félbe kell hagynom a tanfolyamot?
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?