Behajthatják rajtam az OKJ-s tanfolyam teljes díját, ha félbe kell hagynom a tanfolyamot? (tudásbázis)
Ha szerinted a szerződéseket nem kell betartani mert csak dísznek vannak, akkor igen a hülyeséget mondtam :)
Legközelebb azért gondold át mielőtt bármit is aláírsz, nehogy az legyen a rossz aki eléd tolta.
Én nem írtam az iskolának levelet, konkrétan megmondtam, hogy nem tudom fizetni tovább, nem akartam össze vissza minden kifogást keresni.
Te viszont szerencsésen megúsztad akkor ezek szerint :)
Egyrészt nem vagyok támogatott ügyfél, saját erőből kezdtem el fizetni.
Másrészt minden oktatást szervező iskolának saját szerződése van. Ez, amit a Professionról linkeltél be, nem minden pontban egyezik meg az iskolák által kiadott szerződésekkel.
Mi lesz velem, ha nem végzem el?
Ha valaki elfogadható (egészségügyi vagy családi) okból marad ki a képzésből, vagy sikerül elhelyezkednie mielőtt véget ér a tanfolyam, akkor a képzés költségét nem kell megtérítenie.
Ha viszont a támogatott ügyfél neki felróható okból hagyja abba a képzést, vagy igazolatlanul hiányzik az órákról, akkor kizárható a képzésből, és a képzési támogatás időarányos részét vissza kell fizetnie. Sikertelen vizsga esetén a megismételt vizsga díja is a tanulót terheli.
Ha egyszer aláírta, akkor azt ki kell fizetni. Biztos veled csak viccből kötötték:)
Gondolod veszek egy házat, aláírom a szerződést, aztán nem fizetem ki csak kb a negyedét, mert csak fél évig akarok ott lakni..ez nem így működik.:)
Te meg már elkönyvelted magadban, bármi lesz is nem fizetsz, ha kell ha nem.
Oh persze. El tudom képzelni, hogy a parod ott hagyja par heten belul a tanfolyamot, mert olyan gondok jonnek közbe, te pedig meg jovo nyaron is arra figyelsz, hogy a nem letezo tanfolyam dija azert be legyen fizetve, ki ne maradjon a csekkek kozul.
Ennyire hulyenek ne nezz mar :-)
Én úgy írok alá valamit (főleg szerződést), hogy vállalom a benne foglaltakat, és nem utólag próbálok kibújni az alóla. Megértem a problémádat, nem szivesen fizetünk olyanért amit nem veszünk igénybe, de nem véletlen írnak ilyen papírokat.
Egyébként a párom is kb 3 hete kezdett el egy tanfolyamot, ugyanez benne van az ő szerződésében is. Átbeszéltük még az aláírás előtt a lehetőségeket, hogy mi történik ha abba kellene hagynia valami miatt és tudjuk-e vállalni.
Pedig pont azt teszed :)
Nem arra voltam kíváncsi, hogy ki tud jobban kioktatni, hanem, hogy járt-e már így valaki és hogy oldotta meg.
Te szeretsz olyan dolgokért fizetni talán, amit nem veszel igénybe?
Aláírtad..vagy nem olvastad el mit írsz alá? Nem biztos, hogy behatják, de a szerződés az szerződés.
Nem kötekedni akarok, nem azért írtam.
Utólag már ne háborodj fel ezen, ha vállaltad a szerződésben foglaltakat az elején.
De ha a tanfolyamon megkérdezed valamelyik oktatód, mi történik ha mégse fizetsz, biztos tudnak mondani valamit erről.
Nekem egy olyan szerződésem volt, hogy a tanfolyam x- %át kell befizetni, ha nem végzed el. Sajnos nem tudom pontosan mennyi.
De nekem még egyszer mikor nappali tagozaton csináltam a második OKJ-ém már fizetni kellett volna, félévig jártam a kutya nem kért tőlem egy fillért se majd itt is hagytam szépen, mert csapnivalóan rossz volt az oktatás. Sose követelték rajtam a pénzt :)
Én aláírtam ezt, mert akkor még minden oké volt. De most olyan kiadásaink lettek, hogy nem tudom tovább fizetni sajnos.
Csak nem tartom fer dolognak ezt az egészet.
Sziasztok!
Elkezdtem egy okj-s tanfolyamot, de úgy alakult, hogy nem tudom folytatni. A szerződésben azt írták, hogy hiába nem végzem el, a tandíjat ki kell fizetnem. Mi történik olyankor, ha még sem fizetem? Egyáltalán milyen jogon követelnek tőlem pénzt, ha nem is járok a tanfolyamra?
További ajánlott fórumok:
- Mit tudtok a műkörmös tanfolyamról?
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam
- Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam
- Szerintetek 37 évesen érdemes elmenni OKJ-s tanfolyamra?