Kell-e jelezni a NAV-nál, ha megkaptam a hatósági bizonyítványt, hogy szociális alapon nem kell fizetnem? (tudásbázis kérdés)
A jogviszonyodat lejelentjük a Tb-nek, a NAV-nál nincs teendőd.
Amennyi hátralékot előíírtak azt fizesd be, utána semmi gond se lesz.
Köszi. Csak mivel kisváros sose tudni, hogy ő lesz-e bent.
Vagy pl. belehet vinni megyeszékhelyre is.?
Amúgy neten olvastam olyasmit hogy elsejétől nem kell de ugye sose tudni mi a biztos.
Vagyis akkor nekem nincs tenni valóm ugye?
Suli után lement pár hónapom TB nélkül aztán ugye a 19T1011 űrlapon jött létre a jogviszonyom. Azt ki is fizetem ami üresben ment főleg hogy a drága ügyintéző nem engedett kérelmet beadni az elengedésre pedig állítólag egyedülállóként állást keresve nem lett volna lehetetlen. Na de mindegy is ez most kifizetem.
A lényeg ugye, hogy ne kelljen utána is fizetnem amikortól érvényes a hatósági bizonyítványom. :) Bár aki ott van csak nem vezet félre. Viszont köszi a segítséged. Majd hétfőn visszanézek még ide. :)
A nav-nál amikor a határozatot bevittem a nem túl szimpatikus ügyintéző azt mondta nem kell mert automatikusan megkapják.
Viszont mivel nem volt szimpatikus nem is tudok megbízni benne teljesen.
Aki képben van vele megírhatná. Egyébként július elejétől érvényes a határozatom.
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Rendőrnek jelentkeznék. De hatósági bizonyítványt is kérnek, azt a jelentkezési lappal kell elküldenem.
- Lehet-e online igényelni Hatósági Erkölcsi Bizonyítványt? Van-e erre lehetőség vagy csak postai úton lehetséges?
- Mire használható a MÁK -tól kapott hatosági bizonyítvány?
- Erkölcsi bizonyítvány!! Kérdésem, hogy külföldi egyéni vállalkozás kiváltásához adattovábbító vagy hatósági erkölcsi bizonyítvány kell?
- Konformitást tanusító hatósági bizonyítvány - német fordítás