Mire használható a MÁK -tól kapott hatosági bizonyítvány? (tudásbázis)
Szia!
Tudomásom szerint nem csak az orvoshoz való utazás alkalmával használható.
Nekem is van ilyen kis kártyám, és azzal utazom. De nem csak akkor, ha a kórházba, vagy orvoshoz megyek.
A kártya tulajdonosa + egy fő (kísérő) számára nyújt utazási kedvezményt.
pontosabban utaztok és szerintem csak a dokihoz
De az lenne a legjobb ha felhívnád őket
Kisfiam emelt összegű családipótlékban részesül. A MÁK-tól kaptam egy hatósági bizonyítványt aminek a hátuljára ez van írva: Ezen hatósági bizonyítvány közforgalmú személyszállítási utazási kedvezmény igénybevétele célkjából a családok támogatásáról szóló 1998.évi LXXXIV. törvény, valamint a végrehajtásáról szóló 223/1998.(XII.30.) kormányrendelet alapján került kiadásra.
Valaki tud erről bővebb információval szolgálni?
További ajánlott fórumok:
- Hol és mire használható a Magyar Államkincstár által kiállított Hatósági Igazolvány?
- Rendőrnek jelentkeznék. De hatósági bizonyítványt is kérnek, azt a jelentkezési lappal kell elküldenem.
- Lehet-e online igényelni Hatósági Erkölcsi Bizonyítványt? Van-e erre lehetőség vagy csak postai úton lehetséges?
- Kell-e jelezni a NAV-nál, ha megkaptam a hatósági bizonyítványt, hogy szociális alapon nem kell fizetnem?
- Erkölcsi bizonyítvány!! Kérdésem, hogy külföldi egyéni vállalkozás kiváltásához adattovábbító vagy hatósági erkölcsi bizonyítvány kell?
- Konformitást tanusító hatósági bizonyítvány - német fordítás