Kekszes őzgerinc vagy Őzgerinces ostya recept
30 perc
A Kekszes őzgerinc vagy Őzgerinces ostya hozzávalói:
5 dkg keserű kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
50 dkg háztartási keksz
0,3-0,5 dl rum
25 dkg margarin
A Kekszes őzgerinc vagy Őzgerinces ostya elkészítési módja:
A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpack-ot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval, vagy mandulával is ízesíthetjük, a keksz helyett használhatunk ostyalapokat is.
Egy nagyon finom és igazán gyorsan elkészíthető csokis sütemény, ami ráadásul sokáig eláll a hűtőben!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kingicsek, 2012. dec. 29. 19:53
A kekszes őzgerinc vagy Őzgerinces ostya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.