Amerikai krémes pudinggal recept
Az Amerikai krémes pudinggal hozzávalói:Tésztához:
7 tojás sárgája
20dkg cukor
20dkg liszt
1cs.sütőpor
2ek.kakaó
11ek. víz
2ek. olaj
Krémhez:
7 tojás fehérje
7-10ek. cukor (ízlés szerint)
2cs. vaníliás pudingpor
5-6dl tej
Tetejére:
4dl hulala tejszín, reszelt csokoládé
Az Amerikai krémes pudinggal elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,vízzel ,olajjal majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben sütőpapíron vagy vajazott lisztezett tepsiben közepes hőfokon (kb180fokon) süssük 20percig a piskótát. Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot és jól sűrítsük be.(Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikroba és közben párszor keverjük meg) A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 perce közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
35*27cm-es tepsiben készül
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kingicsek, 2013. jan. 27. 17:06
Az amerikai krémes pudinggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.