Kekszes meggyes - sütés nélkül recept
25 perc
A Kekszes meggyes - sütés nélkül hozzávalói:
70 dkg magozott meggy
18 dkg kristálycukor
18 dkg búzadara
4 cs vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
1 liter víz
háztartási vagy vajas keksz
A csokimázhoz:
2 dl habtejszín
1 tábla étcsokokoládé (10 dkg)
A Kekszes meggyes - sütés nélkül elkészítési módja:
A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Akkor jó. mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja. Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. (Lidl- vajas kekszet használtam. Ez hamar puhul, mint a háztartási.) Párat el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje. Tetejét bevontam csokimázzal. Jól lehűtve szeletelhető. A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére. Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.
Finom savanykás-édes sütemény! Gyorsan elkészül.
Amíg a hűtőben pihen, legalább 1-2 óra, addigra jól szeletelhető.
Akár tortaformába is tölthetjük...
Nyáron és idő hiányában is ideális, gyors sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2018. aug. 5. 04:25
A kekszes meggyes - sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.