Kegyes hazugság? (beszélgetés)
A gerinces az lett volna, ha őszinte vagy. Nem tudom, mekkora településen laksz, de az ilyen dolgokból szép kis pletyka is kikerekedhet adott esetben, aztán már tényleg hiába is mondanád az "igazat"
Lehet, hogy ő igazából nem is gondolta, hogy te nagyon eluntad a kapcsolatotokat. Ha nyíltan beszéltél volna vele, amit azért így utólag kétlek, akkor lehet, hogy másképp állt volna hozzá. Persze ez csak feltételezés. Ez így talán nagyon romantukusnak tűnhetett a számodra, hogy -hazudsz, ő megutál és vége! De az élet ettől sokkal bonyolultabb. Tudod, én végül is sajnálom azt a srácot, mert nagyon átverted.
szerintem ez nem volt nehezebb ut, a szakitas mindenkeppen nehez. es semmilyen igazsag elol nem menekultel, nem is ertelek teged, te magadat igen? :)
ha jol ertelmezem, szeretted a volt parodat, de o nem akart igazan elkotelezodni melletted, ezert ugy gondoltad, nem tudod elhagyni, hazudsz neki megcsalast, hogy o zavarjon el. biztos van, aki ezt megerti, de szamomra csak a gyavasag es gyengeseg jele, mintha magadnak akartad volna azt bizonyitani, hogy de igenis nagyon szeret teged, csak ezt mar nem tudta megbocsajtani. nem onaltatas ez egy kicsit (nagyon)?
A saját "kényelmes" kilépésed érdekében a földbe tiportad az önbecsülését, önbizalmát. :(
Mintha csak arra gondoltál volna, hogy te minél gördülékenyebbe szabadulj, és mintha a többi (az ő megbántása, az ő sérülései) fikarcnyit sem érdekelt volna. Elég önző megoldás.
Nem értem, hogy mi értelme volt hazudni?
Megtisztelhetted volna a volt párodat, hogy őszinte vagy vele, főleg 5 év után!?
De ezen már felesleges agyalnod, ezeket a szavakat már kimondtad...nincs más, túl kell ezen lépned, és előre haladni!
amúgy lehet ezt is dobja, mert nem veszi el a srác:)))
csak nehogy neki hazudjanak egy ilyet. ami akár igaz is lehet.mert mindent visszakap az ember.
Valóban rossz döntést hoztál.
Két ember kapcsolatának egyik alappillére az őszinteség. Te nem voltál vele őszinte, mert nem mondtad el neki, hogy ki akarsz lépni az életéből. Inkább felvállaltál egy olyan hazugságot, amivel a célodat ugyan elérted, de utólag erős lelkiismereti problémát okozott, és hónapok óta ezen rágódsz.
5 év hosszú idő, és bizonyára ő is belátta volna, hogyha Te tovább akarsz lépni, akkor neki kell döntenie, hogy a jegyességből legyen-e házasság, vagy elválnak útjaitok.
Sokkal tisztességesebb lett volna, ha kerek-perec választás elé állítod. Ha ő mond nemet, akkor az az ő döntése, és nem gyűlölet a vége egy kapcsolatnak. Nem lennél "ribi" a szemében, hanem szép emlékként, kultúráltan zártátok volna le ezt a kapcsolatot.
Én a múltat nem háborgatnám, nem írnék magyarázkodó levelet, nem tépnék fel fájó sebeket. Egyszer már nagyon megbántottad, nem kellene újabb fájdalmat okozni neki. A lényegen már úgysem változtatna semmit.
Lépj tovább, ne rágódj a múlton, legközelebb már úgysem követed el ezt a hibát.
Bevallom ifjonti koromban én is eljáétszottam ezt.
De én nem azért, mert el akartam kerülni a könyörgést. Én meg akartam alázni, vérig sérteni az illetőt. Bosszót álltam rajta.
Egy hülye pitsa voltam, aláírom tíz példányban. De nem kísértett. Az előző kapcsolataimból levontam a tanulságot. Kifigyeltem a jeleket, abbahasgytam a játszmákat.
A házasságom nem lenne ilyen, ha az előző kapcsolataimból nem tanulok.
Kedves Kitti! Javaslom tedd te is ezt.
Írd le a veszteséget, vond le a tapasztalatot! És használd!
De ne hagyd, hogy a múltad árnyékként kövessen. Mond el a párodnak, mi a helyzet!
Te is megkönnyebbülsz, és nem kell félned, hogy az előző kapcsolatod árnyéka rávetődik az újra!
Éppen most kövezted meg!
Ha megcsalta volna és úgy mondja el, akkor szerinted rendben?
Ha csak az állóvízre hivatkozik, nyúlott volna mint a rétestészta
Nem mondom, hogy nem voltam párszor spiller néhány barátnőmmel, de visszanézve úgy ítélem akkor az volt helyes.
Az elhagyott félnek mindenképpen fáj
Szerintem így is rendben van.
Tehát azt, amit ő hibázott el, az orrára olvastad, de a saját kis ferdítésedről nem tettél említést.
Tényleg nem bántani akarlak, de ne csodálkozz, hogy gödörben van az életed.
További ajánlott fórumok:
- Ez a hazugságok foruma...itt van a helye minden máshová nem való gondolatnak..
- "Apró" hazugságok a nevelés szolgálatában?
- Mi fáj jobban, a hazugság vagy az igazság?
- Vajon meddig lehet bírni, hogy hazugságban éljünk?
- Párkapcsolati öszinteség, kegyes hazugság?
- Más is van, aki régebben elítélte a kegyes hazugságot, de mostanában már alkalmazza bizonyos helyzetekben?