Párkapcsolati öszinteség, kegyes hazugság? (beszélgetős fórum)
tegnap beszélgettünk elég sokat, a lányank nem közömbös a párom. elmentünk tesómhoz, egy kulcsot vittem neki, és ő azt mondta neki: mi nők már annak is tudunk örülni, hogyha az általunk szeretett férfi, ha nem is vagyunk egy pár, mégis időt tölt el velünk..próbáltunk tisztázni dolgokat, azt hiszem belátja lassan, hogy ez így nem mehetett volna tovább, hogy becsap. néha forrófejű, de tesóm egyszerűen megfogalmazta Neki, ha szereted Ágit, akkor nem teszed ki ilyennek, és ha az exed a kedves ismerősök sorába tartozik nem bántod azzal, hogy akaratlanul reményt kelesz benne. Ági nem benned, hanem a lányban nem bízik..ez így van.
szóval köszönöm a hozzászólásokat, valakinek valami még eszébe jut, írja le nyugodtan!
mi talán tiszta lappal tudunk indulni...sok erő kell hozzá, de legfőképp bizalom..
a mi kapcsolatunk úgy alkault, hogy jóban voltunk egy, egy szervezetben voltunk. bálokon sokat beszélgettünk, tényleg jó haverok barátok voltunk. aztán egyik bálon valami megmozdult mindkettőnkben.. elkezdte nézegetni a facebookprofilomat éjszakai bulik utáni telefonok azon a bálon ketten buliztunk, az akkori párja meg elment máshová. soha nem rondítottam bele a párkapcsolatukba, tiszteletben tartottam. és sem rondítok bele az exemébe, sőt volt hogy úgy írt rám facebook-on, hogy azt álmondta, hogy meghaltam, hogy a mostani barátnője ott ült mellette.
ma igyekszem vele tisztázni a dolgokat...remélem sikerül
"de iylenkor mit lehet tenni?" - hagyni a francba az egészet és nem csinálni belőle nagy ügyet.
"hogyan lehet így folytatni bármi is, akár az életet? sajnálom roppant elkeseredett vagyok"
most komolyan az okoz nálad ekkora lelki törést, hogy nem mondta meg hogy még mindig szokott beszélni az exével, aki még mindig szerelmes belé? És akkor mi van, de komolyan? Nem csalt meg, nem szereti a lányt, veled van és veled akar lenni, neki csak próbál segíteni, mert sajnálja. Én így értelmezem. Miért csinálsz ebből ekkora ügyet, hogy még élni sincs kedved? Ez olyan mintha direkt akarnál szenvedni, ráadásul minden egyes hisztivel, számonkéréssel, kötelező elbeszélgetéssel magadtól távolítod el őt, és amikor majd a végén kiderül hogy tényleg megcsal az exével, úgy fogsz hozzáállni mint aki az elejétől tudta, pedig jó eséllyel most még semmi sincs köztük, csak te fogod hozzá kergetni ezzel az egésszel. De ha neked ez kell, úgyis ki fogod harcolni hogy megcsaljon :)
meg nem történté egyik fél sem tudja, és vesse rám nyugodtan bárki a követ aki ilyet még nem tett, megengedem...megérdemlem...de iylenkor mit lehet tenni? én őszintén bevallottam, hogy megnéztem tudok a hazugságról, akkor ő miért nem mondta azt, hogy kicsim üjj le, beszélnem kell veled....
higyjétek el elég szarnak érzem magam mert ezt tettem...és elég megbántottnak, mert ezt tették velem. amikor pár napja feljött ez az egész, konkrétan hétfőn, akkor mondtam neki, hogy kicsim én bízni akarok benned, és tiszta párkapcsolatot...ő is ezt akarja, hogy bízzak benne..mikor összejöttünk anno akkor azt mondta ő ezt tisztán akarja csinálni, de nem tiszta a dolog...kezdetben nagyon is bíztam benne, aztán jött a megtalált smsek hada...hogyan lehet így folytatni bármi is, akár az életet? sajnálom roppant elkeseredett vagyok
ez nagyon igaz! ezért vagyok én biztos benne, hogy a párom nem csal meg, és így mindenki boldog :D
az meg hogy kivel tartja a kapcsolatot és kinek megy fel a lakására beszélgetni, vagy segíteni felfúrni egy polcot, az ő magánügye. Én is sütök diétás sütit a fiú kollégámnak, és ha úgy adódik, szívfájdalom nélkül felmennék az exem lakására megdumálni hogy kivel mi a helyzet... csak sajnos nem tehetem meg, mert azon túl hogy egy aranyember, a barátnőjét sajnos megszállta velem kapcsolatban a zöldszemű szörnyeteg, és lehetek én 7 hónapos terhes valaki mástól, akkor sem szereti ha találkozunk. Lehet hogy azért is ítélem el ennyire a kérdésfeltevőt, mert én már egy ideje ebben a helyzetben vagyok vele kapcsolatban, és sajnos úgy néz ki, hogy nem fogunk tudni barátok maradni, mert az asszonynak nem tetszik. :-(
"azt is írta vkinek, hogy ha én nem lennék, akkor lehetne köztük valami" - hát lehet hogy felfogásbeli különbségek vannak köztünk, de szerintem ez azért nem akkora gáz. Alapvetően a férfiakat két csoportra tudom osztani, az egyikkel lehetne valami ha nem lenne a párom, a másikkal meg akkor sem. Ha ezt valakinek megmondom, az még nem jelent semmit, csak azt hogy bizony van a párom, szeretem őt, így szóba sem jöhet :-)
Egy ilyen mondat azt jelenti hogy szeret téged és nem csal meg, ezt inkább értékelni kellene mint kiakadni rajta.
Hát,ha nem bumeráng alakú,akkor lehet,hogy megússza a visszatérést :D egyébként meg ki tudja.
Ez mégsem egy folyamatos megcsalás,vagy ordenáré becsapás,amik tényleg szakítóokok szoktak lenni
fiatalon én is megjártam ezt az utat is, de ezért mondom hogy vagy bízz a másikban, vagy hagyd a francba. Annak nincs értelme hogy az ember évekig nyúzza a másikat (én is így voltam vele). Egész egyszerűen sok az a 2 év egy boldogtalan, megmérgezett kapcsolatra - mert a bizalmatlanság, a féltékenység, a kutakodás bizon méreg. A kutató fél akkor sem boldog ha talál valamit, de akkor sem, ha nem, mert akkor leginkább tovább keres, vagy olyasmibe kapaszkodik, ami lehet rossz fogalmazás vagy egész egszerűen csak egy kedves megnyilvánulás egy kollégától, minden jelentőség nélkül.
ma már azt tenném egy ilyen kapcsolatban, hogy vagy megpróbálok nem folyamatosan kételkedni a másikban, vagy ha nem sikerül, akkor akármilyen nehéz is, szakítanék, és nem húznám még évekig ezt az állapotot.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mit jelent az őszinteség egy párkapcsolatban?
- Kegyes hazugság?
- Más is van, aki régebben elítélte a kegyes hazugságot, de mostanában már alkalmazza bizonyos helyzetekben?
- Gyávaság, hazugság, vagy hirtelen őszinteség?