Kecskemét Máriahegy (beszélgetés)
Ha van autó, az a kèrdès ki fogja hozni-vinni a gyerekeket mert akkor annak kell a kocsi
Köszönöm a válaszokat. Valóban nagyon nagy ez a rész, s láttunk nagyon szépet is belőle, s nagyon nem szépet is. Nincs messze a tescotól, ez a rész, de egy dűlőutas, tiszta sár, közvilágítás semmi. Tehát inkább nem városias rész ez. Van egy közvetlen szomszéd, telekosztás miatt, de a közelben szinte senki. Egy kismama próbált babakocsit tolni, az úton, neki 5 gyereke van, s azt mondta hogy bentlakásosban vannak a nagy gyerekek, így nem hordja őket mindennap, de autóval kell közlekedni. Nekünk csak egy kocsink van, és a házvásárlás után nem gondolom hogy tudunk még egyet venni.Kicsit elkeseredtem, mert igaz hogy egy városrész, de még ezen a részen annyi közművesítés sincs mint egy faluban. A babakocsival még kenyérért sem tudnék elmenni. Maga a ház tetszik, de elérni, főleg ebben a latyakos időben, autóval is nehéz volt. Sajnálom hogy a hölgy elérhetőségét nem kértem el, mert jó lett volna még pár dolgot kérdezni tőle.
hát én ott helyben inkább a buszt választanám, ma délután fél5 után jöttem ki kocsival a belvárosból az arborétum felé, és gyilkos volt. Lépésben lehetett haladni, egészen a kápolna utáni körforgalomig. Én ezért pártolom a buszt helyben
Szia,
csatlakoznék az előttem szólókhoz: a Máriahegy bazi nagy és nagyon nem mindegy melyik részén van az ingatlan. Mi ott lakunk (szintén két pici gyerekkel), az arborétum mellett, tehát viszonylag eléggé közel a városhoz. De mi rendkívül imádjuk: egy köpésre van a város, mégis csendes, rendkívül tiszta a levegő (nyilván ebben is szerepet játszik az arborétum, meg hogy nem rohangálnak százassával az autók az utcákban), nagy a zöld felület, panorámás kilátás a dombra... :)
Kocsi van, anélkül nehézkes lenne. Buszmegálló, óvoda, iskola nincs. De nyilván a mai világban már nem jellemző, hogy busszal viszi az ember a gyerekét ezekre a helyekre.
"Sajnos" a növekvő infrastruktúra miatt eléggé elszálltak az ingatlan árak ezen a részen (az épülő 445-ös főút, az arborétumi körforgalom, valamint a Károly Róbert krt-i fejlesztések miatt), ami miatt a fenti "hiányosságok" is elérhető közelségbe kerültek. Bár az sincs kizárva, hogy a város ezen része megmarad ennek a kertvárosias övezetnek. Mindenesetre a mozgolódás nagyon megindult, és a városnak is komoly tervei vannak a városrendezési tervben erre a részre vonatkozóan.
Én mindenképp előnyben részesítem Kadafalva, Hetény, Ballószög... és a többi külső településhez képest, a város közelsége miatt.
Amit nem javaslok: ha valami nagyon eldugott részen van, és km-eket kell bolyongani a rossz, keskeny földutakon, mert az ebben az esős, havas időben gyilkos.
Városon belül bárhova el lehet jutni helyi járatos buszokkal könnyedén, de kerékpárral is. Autóval necces bent főleg ha csúcsidőszakban akarsz lenni, olyankor csak lépésben lehet vánszorogni
Nem rossz környék de iskola óvoda nincs olyan közel. Na meg attól is függ hogy pontosan hol van az a ház, mert még akár a helyijáratos buszokboz is. Lehet messze, erre kérdezzetek rá és nézetek körbe, mert elég kieső részek is vannak ott
Sziasztok! Úgy hozta sorsunk, hogy 2 gyerekkel Kecskemétre kell költöznünk. 3 hónapunk van rá. Elkezdtük nézegetni a hirdetéseket,főként albérletet. Viszont egy ismerős elég olcsón tud egy házat a Máriahegy-nek nevezett részen. Szinte alig kell rajta dolgozni. Nem ismerjük a környéket, ezért érdekelne, mert ugyan Kecskemét része, de ilyen zártkertes résznek tűnik. Óvoda iskola, merre találhatóak, és milyenek. Főként ez érdekelne. Félek, nehogy belefussunk egy rossz környékbe.
További ajánlott fórumok: