Kb. 8 hetes terhességnél egészen sötét színű folyás, némi nyákkal, ehhez társul derék és hasfájás lehet vetélés jele? (tudásbázis)
Azért mondják,mert később fogant (nem 2 hétre az utolsó vérzéstől,ahogy álltalában szokott).
Az én ciklusom 5-6 hetes,nem pedig 4.Így az ovuláció és fogantatás is 1-2 hetet csúszik,igy a terhesség hete is!!!
Szóval nem minden esetben lehet az utolsó vérzés időpontját fix dátumnak venni!!!!Ezt egy jó orvos tudja!
Nálam a ,,9." héten láttak szívhangot,itt voltam 7 HETES.
Te meg vigyázz magadra, pihenj nagyon sokat és lehetőleg ne emelgesd a gyerkőcöt és csak zuhanyozz, nehogy forróvizes ülőfürdőt vegyél.
Kímélet, kímélet, kímélet!!!!
Így van! Igenis van ilyen. Az orvosok nem azt nézik, hogy elvileg mikor volt meg az utolsó menzesz, hanem a nagyság alapján döntenek. Az UH mindig felülbírál mindent. Az az elsődleges.
Van akit egész terhessége alatt ide-oda pakolgatnak, mármint a heteket. Ezt tapasztalatból mondom, nem 1, nem 2 ilyen terhesem volt már.
az lehetséges, de nem kéne valakit leszólni rögtön mert nálad ilyen még nem volt.
mint írtam a 9 hónap alatt ezt hallgattam...
sőt mivel havonta mentem dokihoz kb minden hónapban vagy előre vagy hátra minősítették a lányomat.
Kedves fórum indító!
Elképzelhető hogy nem akkor fogant a babád mikor hivatalosan kellett volna.
Tehát lehet kisebb egyenlőre.
Sajnálom, hogy vetélés állhat fent, de ha próbálsz figyelni magadra a babácska remélhetőleg ott marad ahol most van.
Nagyon vigyázz magadra és a babácskádra.
igenis kétheteznek!
mégpedig ha nem lehet pontosan tudni hogy mikor volt a mensi, vagy ha a baba mérete nem egyezik a mensis számítással.
Egész várandóságom alatt ezt hallgattam tehát TUDOM! hogy van ilyen.
Az számít, amit az UH-on kaptál.Max. annyit yírnak rá, hogy a terhesség a számítottnál kissebb. De a hát ugyan az marad.
Azt mondtad, hogy van egy 3 éves kislányod. Neked ezt tudnod kéne.
"ahol mondták még nincs 8hetes a terhesség (6-7)körüli. "
Ezt, hogy mondták? mert én ilyenről nem hallottam, pedig nem egy terhességem volt:) Ráadásul a dokik teljes hétben számolnak-nem 2 heteznek.
Ha 8 hetes a terhesség-akkor az 8 hét, nem 6-7
Sziasztok!
Hát elmentem az orvoshoz. Volt ultrahang, ahol mondták még nincs 8hetes a terhesség (6-7)körüli. Fenyegető vetélés áll fenn, bent kellett volna maradnom egy éjszakára. Csakhogy kiborultam és szó nélkül hazajöttem, ugyanis itthon várt a 3évesnél kisebb gyermekem. És azt hiszem most ő a fontosabb. Jövőhéten megyek egy újabb orvoshoz.
Tudom felelőtlenség a részemről. De most a meglévő gyermekemmel kell foglalkoznom, hiszen ő itt van kint ebben az Életben és minden figyelmemet igényli.
Köszönöm, hogy írtatok és érdeklődtetek!
Majd írj azért, hogy mi volt!
Vigyázz magatokra!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Készülök és megyek is. Egyébként a napokban kellett volna amúgy is orvoshoz mennem, de így hamarabb érek oda.
Szép napot nektek!
Ha nem kezdődött még el a vetélés, akkor 1 kis infúziós kezeléssel megtudják tartani a babát. De lehet, hogy nincs is szó vetélésről, van aki egész terhessége alatt pecsételget.
Azért kell elmenni minél hamarabb, hogy megnézzék mi a helyzet odabent.
Ha nem sértődsz meg, akkor adok 1 tanácsot (amúgy védőnő vagyok, azért merem ezt írni):ne írogass, hanem felállni, mosdás és irány az orvos!!!!
Tényleg ne találgass, hogy mi lehet, hanem inkább ezt az időt fordítsd dokira !!!
Én 2 gyógyszert kaptam, és utána minden oké volt.
Most 31 hetes vagyok :)
Ha sötét pont jó, mert nem friss vér!
De menj orvoshoz, mert vetélés jele is lehet.
Kapsz hormonpótlást, és minden rendben lesz.