Kávés termosz aljáról, hogy szeded fel a lerakódott kávét? (tudásbázis)
Nem hiszem, hogy ez vizkő, de a bánat tudja, eddig nem sikerült eltüntetnem, bárányka, guruljka
ötleteit még kipróbálom.
bevált már vmi? nekem is pontosan ez a problémám! :)
én is próbálkoztam az ecettel, sósvízzel, mindennel....
én is kiöblítettem amúgy minden áldott nap, de a fene gondolta volna, hogy leül az aljára...
már a flóraszepten gondolkodom.. vagy egy új termoszon :D
Tulajdonképpen nem is értem, miért kell ilyen pitiáner problémára fórumot kiírni.
Vagy a mai fiatalság ennyire járatlan a konyhapraktikákban? :(
Igazad van.
Remélem, mindenki tanul az esetből. :)
Domestos, flóraszept, konyhai zsíroldó, hát én nem tenném bele.
A napokba valamelyik hetilapba olvastam, hogy a sütőt úgy a legkönnyebb kitisztítani, ha az aljára kevés sós vizet öntünk langyosra melegítjük, és a só felszedi, feloldja a lerakódást. Arra gondoltam, hogy ha meleg vízbe teszed a sót, és így öntöd a termoszba lehet, hogy működni fog a dolog. Utána csak jó alaposan ki kell öblíteni. De ez csak egy gondolat.
Nem azt kérdezték, hogy mit kellett volna csinálni, hogy ne rakódjon le, hanem hogyan lehet eltüntetni!
Egyébként a szódabikarbóna tényleg jó!
Úgy érzem ujjnyi vastag lerakódásra, és egy trehány háziasszonyra gondoltok :(
Minden nap kiöblítem, üvegmosóval kimosom, de az ajáig a mosó szőrős része nem ér el, a fémes csücsökkel meg féltem piszkálni, hogy megsértem.
Próbáltam dörzsis szivacsot lenyomni és forgatni,stb. Nem jött fel.
Kavicsra nem is gondoltam, egy termoszt a jégkockák megrázásával tettem tönkre.
Köszi a tanácsokat.
Sehogy. Egyszerűen nem kell hagyni, hogy lerakódjon. Naponta ki kell mosni. Ennyire egyszerű. :)
Vagy mégsem?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szabaduljak meg a csípőm köré lerakódott zsírtól?
- Ismer-e valaki olyan terméket amely az erek faláról "oldja" a lerakódott zsirt és cukrot? Köszönöm a segítséget!
- Mit lehet tenni, hogy a lerakódott slejmet fel tudjam köhögni?
- Nyakban lerakódott meszet hogyan lehet leoldani?
- Tűzhely sütőjéből mivel tudom eltávolítani a lerakódott zsírt?
- Vízforralóban a fűtőszálra lerakódott vízkövet hogyan távolíthatom el a legegyszerűbben, anélkül, hogy vegyszert kellene beleöntenem?