Nyakban lerakódott meszet hogyan lehet leoldani? (tudásbázis)
A férjemnek is ez a problémája. Neki a nyak tornáztatását javasolták, meg vett masszírozó készüléket, és azzal kellene masszírozni, amihez nincs türelme...
És fontos az étkezés is!!!
Igen, igen..
De a meszesedés egy olyan dolog, amit kell néha "nézetni"? Mondjuk 10 évente.. Vagy felesleges?
Bocsánat a kérdés feltevőjétől, hogy idekontárkodtam, de hátha itt valaki tudja.
:)
Jóga vagy torna a legjobb.
Én nem tudok olyat,hogy a nyaki meszesedésre jó lenne a fokhagyma, de az erekre igen.
Én is a lecitint és a kalcium-magnéziumot ismerem erre valónak.
Nyakban lerakódott mészről konkrétan még nem hallottam, de arról már igen hogy az egyéb helyekre is lerakódik valószínű nem csak a nyakban van.
Az ételekre kéne figyelni, húgysavtartalmat csökkenteni és méregteleníteni. Jellemzően a hússal kell vigyázni.
Én nem vagyok szakértő, de azt tudom hogy összefügg a szervezet húgysavtartalmával ami pl köszvényt is okozhat.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szabaduljak meg a csípőm köré lerakódott zsírtól?
- Ismer-e valaki olyan terméket amely az erek faláról "oldja" a lerakódott zsirt és cukrot? Köszönöm a segítséget!
- Kávés termosz aljáról, hogy szeded fel a lerakódott kávét?
- Mit lehet tenni, hogy a lerakódott slejmet fel tudjam köhögni?
- Tűzhely sütőjéből mivel tudom eltávolítani a lerakódott zsírt?
- Vízforralóban a fűtőszálra lerakódott vízkövet hogyan távolíthatom el a legegyszerűbben, anélkül, hogy vegyszert kellene beleöntenem?