Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kaszinótojás receptek érdekelnének. Ki hogy készíti? fórum

Kaszinótojás receptek érdekelnének. Ki hogy készíti? (tudásbázis)


2012. ápr. 24. 08:36

A tojást (lehetőleg) állítva keményre főzöm, az alját levágom, a sárgáját kiveszem, áttöröm, besamell mártással és egy kis mustárral összekeverem, és visszatöltöm, a tetejére savanyú pritaminpaprika kockát teszek, és egy kis petrezselyem levéllel díszítem, és az egészet Franciasaláta alapra helyezem.


Besamel mártás: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió.


A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.


Sokan kihagyják a besamel mártást, pedig ettől lesz jellegzetes íze a kaszinó tojásnak.

2008. nov. 27. 19:03
Én a tojássárgájákat áttöröm,kikeverem margarinnal,sóval,mustárral ízesítem,és egy doboz májkrémmel simára keverem.Igy töltöm vissza a tojásba,de ha sok a krém,akkor sonkaszeleteket is szoktam tölteni vele.
2008. nov. 26. 11:54
A megfőtt tojást kettévágom, a sárgáját kikeverem sóval, borssal, vajjal, kevés mustárral. Vissza töltöm a fehérjébe és ráfektetem az elkészített francia salátára, meglocsolom tartármártással és hűtőbe rakom, ha megdermedt a teteje, nyomok rá piros aranyat, petrezselyemmel díszítem.
2008. nov. 26. 11:17

Én is hasonlóan szoktam, mint Ante@. Annyi a különbség, hogy keverek még a sárgájához kevés májkrémet is, amúgy a fűszerezés ugyanaz.

Aztán franciasaláta alapra "ültetem" őket és a végén bevonom tartármártással. (Húúúú, de megkívántam:))))

2008. nov. 25. 22:24

Megfozom a tojasokat, amikor megfott es kihult, leszedem a hejukat es kette vagom oket.

A sargajukat kikeverni izles szerint majonezzel, tejfollel (nagyon keves kell csak), mustarral, borssal (en szaritott zoldsegzoldjet is szoktam, a borsot pedig kihagyom), aprora vagott voroshagymaval es so helyett rakhatsz otthon bele keves pirosaranyat, meg szint is kap tole. Utana megtolteni a tojasokat a kikevert sargajaval es rarakni a hidegtalra, salatara.

Utana lehet disziteni oket.

2008. nov. 25. 22:11
Kaszinótojás receptek érdekelnének. Ki hogy készíti?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook