Kaszinótojás receptek érdekelnének. Ki hogy készíti? (tudásbázis)
A tojást (lehetőleg) állítva keményre főzöm, az alját levágom, a sárgáját kiveszem, áttöröm, besamell mártással és egy kis mustárral összekeverem, és visszatöltöm, a tetejére savanyú pritaminpaprika kockát teszek, és egy kis petrezselyem levéllel díszítem, és az egészet Franciasaláta alapra helyezem.
Besamel mártás: 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió.
A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Sokan kihagyják a besamel mártást, pedig ettől lesz jellegzetes íze a kaszinó tojásnak.
Én is hasonlóan szoktam, mint Ante@. Annyi a különbség, hogy keverek még a sárgájához kevés májkrémet is, amúgy a fűszerezés ugyanaz.
Aztán franciasaláta alapra "ültetem" őket és a végén bevonom tartármártással. (Húúúú, de megkívántam:))))
Megfozom a tojasokat, amikor megfott es kihult, leszedem a hejukat es kette vagom oket.
A sargajukat kikeverni izles szerint majonezzel, tejfollel (nagyon keves kell csak), mustarral, borssal (en szaritott zoldsegzoldjet is szoktam, a borsot pedig kihagyom), aprora vagott voroshagymaval es so helyett rakhatsz otthon bele keves pirosaranyat, meg szint is kap tole. Utana megtolteni a tojasokat a kikevert sargajaval es rarakni a hidegtalra, salatara.
Utana lehet disziteni oket.
További ajánlott fórumok:
- Elveink, no meg a tetteink... Érdekelne minél több vélemény
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Alternatív gyógymódok minden testi, lelki bajra. Akit érdekelnek a hasonló dolgok jöjjenek beszéljünk erről...
- Mindent egybevetve érdekelne a véleményeket, hogy melyik minden idők legjelentősebb magyar együttese?
- Ti hogyan készítitek a csülkös krumplilevest? Recepteket várnék. :-)
- Lencseleves receptek érdekelnek!