Karácsonyi rakott csirkemell recept
A Karácsonyi rakott csirkemell hozzávalói:80 dkg csirkemell-filé
5-6 db tojás
30 dkg sajt
liszt
2 dl főzőtejszín (használhatunk jó sűrű tejfölt is)
3 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
csipet szerecsendió, őrölve (elhagyható)
Rama
ételízesít
A Karácsonyi rakott csirkemell elkészítési módja:
A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz) Egy sütőtálat kikenünk vajjal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat. Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjü
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 18. 21:04
A karácsonyi rakott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.