Kapros túrós pite recept
A Kapros túrós pite hozzávalói:25 dkg sima liszt
25 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 kg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
15 dkg cukor vagy édesítő
1-2 evőkanál tejföl
1 csokor kapor apróra vágva
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál búzadara
1 csipet só
A Kapros túrós pite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit állni hagyjuk, majd elfelezzük és lisztezett lapon, tepsi méretűre nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe. A túrótöltelék hozzávalóit a a tojás fehérje nélkül egy tálba rakjuk, összekeverjük, ha szárazabb, még teszünk bele tejfölt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel, majd a túróhoz adjuk. Rásimítjuk a tésztára, majd a maradék tésztát ennek a tetejére nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és aranybarnára sütjük.
Ha kicsit hűlt, szeletelhetjük, de legszebben akkor lehet felszelni, ha teljesen kihűlt.
Porcukorral, vagy őrölt eritrittel meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. júl. 7. 06:37
A kapros túrós pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.