Kapros-kolbászos zellerkrémleves recept
A Kapros-kolbászos zellerkrémleves hozzávalói:1 csomag szárzeller
1 nagyobb hagyma
25 dkg kolbász
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
2 csomag tömlős sajt
1 csomag kapor
só
bors
ételízesítő
erőleves kocka
víz
kevés vaj
A Kapros-kolbászos zellerkrémleves elkészítési módja:
1.) A hagymát és a szárzellert megmossuk, megtisztítjuk és kockára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. 2.) Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, rátesszük a kolbászkarikákat, a zellert és a hagymát, és néhány perc alatt megpirítjuk az egészet. 3.) A megpirított zöldségeket és a kolbászkarikákat átöntjük egy leveses fazékba, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk 2-3 erőleves kockát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. 4.) Ha kellőképpen kihűlt, turmixgépbe öntjük és péppé turmixoljuk a húst és a zöldségeket. 5.) A pépet ezután visszaöntjük a fazékba, belenyomjuk a 2 csomag tömlős sajtot, és a főzőtejszínt, majd habverővel simára keverjük. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és ha szükséges még egy kis vizet adunk hozzá. Jól átrotyogtatjuk a levest, majd forrón, pirított kiflikarikákkal és friss zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. aug. 5. 10:51
A kapros-kolbászos zellerkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.