Kapros céklakrémleves recept
A Kapros céklakrémleves hozzávalói:75 dkg cékla
2 fej hagyma
1 babérlevél
1 húsleves kocka
só
bors
fél citrom leve
1 dl tejföl
1 ág friss kapor
2 evőkanál vaj
levesgyöngy
A Kapros céklakrémleves elkészítési módja:
A céklát alaposan megmossuk ,kb 30 percig főzzük,meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk.Hozzáadjuk a céklát a babérlevelet felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát.Sóval borssal ízesítjük.lefedjük és lassú tűzön 20 percig főzzük.Kivesszük a babérlevelet és belekeverjük a citromlevet.Az egészet turmixoljuk. A tejfölt és az apróra vágott kaprot a levesbe tesszük,levesgyönggyel tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. okt. 27. 23:22
A kapros céklakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.