Káposztás parasztsaláta recept
A Káposztás parasztsaláta hozzávalói:30 dkg savanyú káposzta
1 zeller
3 sárgarépa
20 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors, piros fűszerpaprika, olaj
A Káposztás parasztsaláta elkészítési módja:
A zellert, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, és jól összekeverjük a káposztával. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajat öntve alá a saját zsírjában kisütjük, majd kiszedjük. A zsiradékban világosra pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és belerakjuk az alaposan kicsavart káposztát. Mérsékelt lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával. Melegen tálaljuk, a tetejére rakjuk a kisütött szalonnaszeleteket. Sárgarépával, petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Tálalhatjuk húsok mellé köretként, salátaként, de önálló fogásként, kenyérrel fogyasztva is finom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 25. 19:05
A káposztás parasztsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.