Kalácstészta kenyérsütőben kelesztve recept


4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 cs. van cukor
1 egész tojás
fél mokkáskanál só
8-10 dkg olvasztott margarin
80 dkg liszt
0,5 élesztő
Dagasztó program.
A Kalácstészta kenyérsütőben kelesztve elkészítési módja:
Két cipóra vesszük, ízlés szerint töltjük. Ha kakaós, akkor: 3 evőkanál porcukor kikeverve 1 evőkanál keserű kakaóporral. A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott margarinnal, erre a tölteléket szétterítjük, majd 0,5 tábla apróra darabolt csokit szórunk rá, így tekerjük fel kalácsnak. Sütés előtt lekenjük felvert tojással. Sütés: 150-160 fokon 35-40 percig.
Én a meggyes töltelékesbe is teszek csokit, nagyot dob rajta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9f98008a3b, 2012. júl. 6. 12:08
A kalácstészta kenyérsütőben kelesztve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.