Kakaós krémes recept
A Kakaós krémes hozzávalói:16 dkg zsír vagy sütőmargarin vagy margarin;
16 dkg porcukor;
1 kávéskanál szódabikarbóna;
4 evőkanál méz;
5 evőkanál tej vagy tejföl ;
2 egész tojás;
45 dkg liszt;
5 dkg kakaó
Krém: 3 tojás;
3 evőkanál liszt;
4 dl tej;
2 cs vaníliás cukor;
25 dkg margarin;
1 tábla tortabevonó;
25 dkg porcukor
A Kakaós krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük egy órára, mert a méztől lágyabb tésztát kapunk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd 5 lapot sütünk belőle. Sütés előtt villával megszurkáljuk. Krém: 4 dl tejet, 3 evőkanál lisztet, és 3 tojássárgáját lassú láng mellett sűrű krémmé főzünk, és félre tesszük hűlni. A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd ha a krémünk meghűlt, összekeverjük a két masszát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejére 1 tábla tortabevonót teszünk, amit 10 dkg margarinnal gőz felett felolvasztunk. Másnap lehet csak szeletelni
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kisgangne, 2009. márc. 10. 13:43
A kakaós krémes elkészítési módja és hozzávalói.