Rizskoch 2. recept
A Rizskoch 2. hozzávalói:25 dkg rizs
1 rúd vanília
1 l tej
4 dkg sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
4 tojás
4 tojás
1 citrom reszelt héja
kevés vaj vagy sütőmargarin
zsemlemorzsa
A Rizskoch 2. elkészítési módja:
Előkészítés: a rizst megmossuk, a vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Elkészítés: egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat), előmelegítjük. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük. A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és ízlés szerinti öntetekkel (csoki, málna, eper) kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kisgangne, 2009. jún. 22. 07:35
A rizskoch 2. elkészítési módja és hozzávalói.