Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-túrós lepény recept

Meggyes-túrós lepény recept

A Meggyes-túrós lepény hozzávalói:
75 dkg túró,
1 cs. vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
1 citrom lereszelt héja,
3 tojássárgája,
20 dkg magozott meggybefőtt;
a tésztához:
20 dkg liszt,
13 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
fél csomag vaníliás cukor,
fél csomag sütőpor,
1 tojássárgája, 1-2 tk. tejföl,
reszelt citromhéj,
csipet só.


A Meggyes-túrós lepény elkészítési módja:
Először a tésztát készítjük el, melyhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és egy csipet sóval. Ezt követően a hideg vajjal szépen lassan elkezdjük összemorzsolni az egészet. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját és fokozatosan annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát hűvös helyen fél órát pihentetjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, a por- és a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal. A meggyet lecsepegtetjük. A tésztát még hidegen, tepsi méretűre nyújtjuk. 170 °C-os sütőben 15 perc alatt világosra sütjük. Ezután elkenjük rajta a túrótölteléket, belenyomkodjuk a meggyszemeket, és a sütőbe visszatéve 35-40 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt, felkockázzuk, és megszórjuk porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-túrós lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook