Kacsamell grillezve recept
A Kacsamell grillezve hozzávalói:2 kacsamell filé
1 diónyi friss gyömbér
2 evőkanál száraz Sherry
2 evőkanál szójaszósz
1 csapott kávéskanál cayenne-bors
só
2 teáskanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
körethez:
burgonya
0,5 l tejföl
reszelt parmezán sajt
só
A Kacsamell grillezve elkészítési módja:
Páclé készítése: a gyömbért lereszeljük és összekeverjük a Sherryvel, szójaszósszal, balzsamecettel, cayenne-borssal és az olajjal. A kacsamell bőrös részét bevagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páclével, és éjszakára hűtőbe tesszük. Egy grilltálcát megkenünk olajjal és bőrös felükkel lefelé rátesszük a kacsamelleket. 10 percig sütjük. Megfordítjuk és további 6 percig sütjük a másik felét is. Tejfölös-parmezános burgonyával és vegyes salátával tálaljuk. Köret: A burgonyát felkarikázzuk és félig megfőzzük sós vízben. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a tejfölt és a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben (közepes hőfokon) kb. 20 perc alatt megsütjük; amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 20. 06:49
A kacsamell grillezve elkészítési módja és hozzávalói.