Jogosult vagyok gyermekvédelmi stb. segélyre? (tudásbázis)
Szia!.
Csak azért mert tartós beteg,nem jár a rendszeres gyermekvédelmi
Jövedelemfüggő,add össze a bevételt oszd el annyival ahányan vagytok egy háztartásban,ha túl léped az összeget,nem jár!
A védőnő nem tudja pontosan?
Az illetékes gyámügyi ügyintéző (az önkormányzatnál) meg tudja pontosan mondani.
Sziasztok!
Védőnőnk szerint gyermekvédelmi támogatásra vagyunk jogosultak, kislányunk tartósan beteg. Tudnátok segíteni milyen feltételei vannak?
Sziasztok.
Férjem ideiglenes lakcim bejelentése februárban járt le idén utána el is költözött pár hónapra pontosan július közepén.
Azóta külön vagyunk de papíron még házasok.
Azt olvastam a neten hazastársátol külön elő is igényelheti a gyermekvedelmi segélyt és a lakhatasi támogatást.
Akkor én is jogosult vagyok? Hogyan igazoljam hogy külön vagyunk? Vagy elég hogy már nincs ide bejelentve?
Köszönöm a segítő válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Jogosult vagyok bármire is?
- Mi alapján vagyunk jogosultak gyermekvédelmi kedvezményre?
- Ki jogosult gyermekgondozási segélyre vagy gyermekgondozási díjra?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság esetén, (jelenleg) papírok hiányában az iskolában kaphatunk-e étkezési kedvezményt?
- Pályakezdő álláskereső vagyok. 4 és fél hónapos munkaviszonnyal nem vagyok jogosult munkanélküli segélyre. Másra sem?
- Igaz, hogy ha rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosult vagyok, akkor nem igényelhetem meg az emelt összegű családipótlékot?