Pályakezdő álláskereső vagyok. 4 és fél hónapos munkaviszonnyal nem vagyok jogosult munkanélküli segélyre. Másra sem? (beszélgetős fórum)
Nekem kiadtak egy hatósági bizonyítványt, hogy nem vagyok jogogult ellátásra, és ehhez kaptam még tájokoztatásul, hogy keressem fel a Polgármesteri Hivatalt, hogy milyen lehetőségek vannak. Nekem azt mondták a Hivatalban:
három hónap együttműködés után lehet igényelni a szociális segélyt (most valami rendelkezésre állási támogatás vagy mi a szösz a neve)abban az esetben ha megfelesz a kritériumoknak. De ott elmondanak mindent mi szükségeltetik hozzá, milyen igazolásokat kell beszerezni.
A helyi önkormányzat családsegítőjénél érdeklődj!
Én úgy tudom, hogy az aktív korúak rendszeres szociális ellátására jogosult vagy. 24.000,- valamennyi Ft. A semminél több. A szociális osztályon viszont segélyre vagy jogosult, ha a párod nem keres nagyon jól :DD
További ajánlott fórumok:
- 3év GYES után elmehetek munkanélkülire, ha GYES előtt nem volt munkaviszonyom?
- Mennyi most a munkanélküli segély, azaz álláskeresési járadék összege?
- Diplomás munkanélküliség, álláskeresés 2012-ben-segítsünk egymásnak!
- Hány hónap munkaviszony kell ahhoz, hogy álláskeresési járadékot kapjak, ha elbocsátanak?
- 6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve.
- Létezik olyan, hogy pályakezdő munkanélküli segély? Ha igen akkor mennyi jár?