Mi alapján vagyunk jogosultak gyermekvédelmi kedvezményre? (tudásbázis)
MOndjuk az Apeh sem ok nélkül kezd el vizsgálódni azt lássuk be....
Viszont nekem nem tiszta hogy egyedülálló..de mégsem...egyik helyen így jó a másikon meg úgy...fura...de biztosan így van ha mondod :)
Azért köszönöm!
Engem csupán azért érdekel,mert egyedülállóként kapja a csp-t,de a gyvt-nél viszont annak ellenére,hogy egyedülállósági csp-t számítanak,nem veszik figyelembe.Ha nem ezt a csp-t kapná,akkor viszont simán beleférnénk a 37050 ft-ba.Valahogy nem jó ez így.de mi a jó ebben az országban?
Nyugodtan ellenőrizhetnek.Ha hibás valaki,akkor a TÁH-nál hibáztak.
A jogszabály:
A családi pótlék összegének megállapítása szempontjából egyedülállónak kell tekinteni azt a szülőt, gyámot is, aki saját maga, illetve akinek a házastársa, élettársa
közoktatási intézmény tanulója, felsőoktatási intézmény első oklevelet szerző hallgatója és jövedelme nincs,
vakok személyi járadékában vagy fogyatékossági támogatásban részesül,
megváltozott munkaképességű személyek ellátásában részesül és egyéb jövedelme nincs,
nyugellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, balettművészeti életjáradékban vagy átmeneti bányászjáradékban részesül, feltéve, ha nyugdíjának, ellátásának összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, és egyéb jövedelme nincs,
időskorúak járadékában, rokkantsági járadékban, hadigondozási járadékban részesül, és egyéb jövedelme nincs, illetve az aktív korúak ellátására való jogosultságát megállapították,
a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, és jövedelme nincs. [Cst.
Engem nem érint..
De téged miért zavar,hogy más hogy kapja?
Figyelj....ha nem házas,akkor egyedülállónak számít....ha együtt él valakivel,és az illető nincs oda bejelentve,egyedülállónak számít....szerinted hányan teszik ezt?
Ha meg a hivatalnál rájönnek,amit kétlek...max,ha van valaki aki beköpi,akkor büntivel együtt kell visszafizesse....
Vagy pedig 39900ft....
Szerintem önkormányzat függő,de az is lehet az ingó ingaltan vagyonnál volt a baj..mert ott is határ van...csak az nem számít vagyonnak amiben éltek...az a lakás....
A területi Önkormányzatnál érdeklődj, és ha úgy érzed, nem jogos az elutasítás, fellebezz!
Jelenleg 37.050,-/fő a határ, legalább is nálunk, de lehet, hogy ez változik Önkormányzattól függően, ezt nem tudom. Az alapján amit leírtál, ebbe bele kéne férjetek, de persze nem tudom a körülményeket.
További ajánlott fórumok:
- Mikor fizetik a gyermekvédelmi kedvezményt (évi 2x, de melyik hónapokban), és mennyi ez az összeg gyerekenként?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt szeretnék igényelni. A kérelemhez kell csatolni jövedelemigazolást vagy én töltöm ki a kérelmet?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény beiskolázási támogatás-Van aki már megkapta?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezménynél mekkora lehet az egyfőre jutó jövedelem, aminél megítélik a segélyt?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság esetén, (jelenleg) papírok hiányában az iskolában kaphatunk-e étkezési kedvezményt?
- Egyszeri gyermekvédelmi kedvezményt mikor küldik?