Joghurtos meggyes parfé recept

5 dl. joghurt
2 x 2.5 dkg zselatin
40 csepp édesitő
20 dkg meggy v befőtt
3 dl tejszin
A Joghurtos meggyes parfé elkészítési módja:
A joghurot megfelezem, egyikbe teszem az átpaszirozott meggyet,a lébe teszem az egyik zselatint és felmelegitem. a másikba vizezzel elkészitem a zselatint, félre teszem, amig hűl felverem a tejszint jó keményre, és elfelezem mindegyike rakom a tejszint ovatossan,elkeverem. Majd egy borda sűtőt kibélelek folpakkal és a meggyeset teszem bele majd a fehéret. Lehet igy is hagyni de- lelhet villával ovatossan megkeverni akkor márványos lesz. A mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára majd szeleteljük.
De aki csokisan szeretné akkor nem meggyel késziti hanem holland kakaóval, és ugy édesitővel szintén.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. aug. 5. 12:12
A joghurtos meggyes parfé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.