Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Joghurtos meggyes parfé recept

Joghurtos meggyes parfé recept

A Joghurtos meggyes parfé hozzávalói:
5 dl. joghurt
2 x 2.5 dkg zselatin
40 csepp édesitő
20 dkg meggy v befőtt
3 dl tejszin


A Joghurtos meggyes parfé elkészítési módja:
A joghurot megfelezem, egyikbe teszem az átpaszirozott meggyet,a lébe teszem az egyik zselatint és felmelegitem. a másikba vizezzel elkészitem a zselatint, félre teszem, amig hűl felverem a tejszint jó keményre, és elfelezem mindegyike rakom a tejszint ovatossan,elkeverem. Majd egy borda sűtőt kibélelek folpakkal és a meggyeset teszem bele majd a fehéret. Lehet igy is hagyni de- lelhet villával ovatossan megkeverni akkor márványos lesz. A mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára majd szeleteljük.

De aki csokisan szeretné akkor nem meggyel késziti hanem holland kakaóval, és ugy édesitővel szintén.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A joghurtos meggyes parfé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook