Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos csokoládékrém málnazselével recept

Joghurtos csokoládékrém málnazselével recept

A Joghurtos csokoládékrém málnazselével hozzávalói:
Krémhez:

3,5 dl citrom ízű joghurt
10 dkg fehér csokoládé
1 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 g por zselatin

Málnazseléhez:

30 dkg málna
2 csomag vaníliás cukor
1 pici őrölt fahéj
kb. 1,5 dl víz
10 g por zselatin
kristálycukor ízlés szerint


A Joghurtos csokoládékrém málnazselével elkészítési módja:
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint. Kevergetve melegítsük forráspontig, majd öntsük bele a poharakba. A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd megdöntve tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A málnát öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel. A maradék vizet melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Öntsük hozzá a málnához, keverjük jól össze, és hagyjuk hűlni. Kanalazzuk rá a már megdermedt csokikrémre,majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a málnazselé is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos csokoládékrém málnazselével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook