Joghurtos csokoládékrém málnazselével recept
A Joghurtos csokoládékrém málnazselével hozzávalói:Krémhez:
3,5 dl citrom ízű joghurt
10 dkg fehér csokoládé
1 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 g por zselatin
Málnazseléhez:
30 dkg málna
2 csomag vaníliás cukor
1 pici őrölt fahéj
kb. 1,5 dl víz
10 g por zselatin
kristálycukor ízlés szerint
A Joghurtos csokoládékrém málnazselével elkészítési módja:
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint. Kevergetve melegítsük forráspontig, majd öntsük bele a poharakba. A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd megdöntve tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. A málnát öntsük fel 1 dl vízzel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel. A maradék vizet melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Öntsük hozzá a málnához, keverjük jól össze, és hagyjuk hűlni. Kanalazzuk rá a már megdermedt csokikrémre,majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a málnazselé is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 4. 11:58
A joghurtos csokoládékrém málnazselével elkészítési módja és hozzávalói.