Meggyes pudingos kevert recept
A Meggyes pudingos kevert hozzávalói:6 tojás
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 cs sütőpor
1 evk rumaroma
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 kis doboz kefir
2 dl tej
1 üveg meggybefőtt
Tetejére:
meggybefőtt leve
3 evk porcukor
2 evk keményítő/liszt
15 dkg túró
2 evk vaj
A Meggyes pudingos kevert elkészítési módja:
A tojásokat ketté vesszük. A sárgájába teszünk minden hozzávalót a sütőporos liszt kívételével,majd hozzá forgatjuk azt is. Külön felverjük a fehérjét csipet sóval és cukorral,majd azt is hozzáforgatjuk a masszához. Előmelegítjük a sütőt. Egy kisebb,magasabb falú papírozott tepsibe öntjük a tésztát,elegyengetjük,majd beleszórjuk a meggyet. Süssük 35-40 percig tepsitől függően. Készítsük el a krémet. Tegyük egy lábasba a meggylét a cukorral és forraljuk fel,majd a keményítőt és főzzük sűrűre. Ha kész mehet bele a túró és vaj. Ha megsült a sütemény kenjük meg a krémmel és hűtsük legalább egy órát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 3. 14:13
A meggyes pudingos kevert elkészítési módja és hozzávalói.