Könnyű Joghurt torta recept
45 perc
A Könnyű Joghurt torta hozzávalói:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
só
1 evőkanál cukor
Krémhez:
8 dl natúr joghurt
1 citrom
1 narancs
4 csomag instant zselatin fix
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
30 dkg bármilyen gyümölcs
A Könnyű Joghurt torta elkészítési módja:
A torta alapjához a lisztből, a vajból, a tojás sárgájából, csipet sóból és cukorból kevés hideg vízzel tésztát gyúrunk, majd 1-2 órára a hűtőben pihentetjük. A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát. Villával kicsit megszurkáljuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Amikor a tészta kihűlt összeállítjuk a sütemény töltelékét. A joghurtot a reszelt citrom és narancs héjával valamint levükkel illetve a porcukorral, vaníliáscukorral simára keverjük, majd hozzá tesszük az instant zselatin fixet. A tésztát megtöltjük a krémmel és a joghurt tortát, a krém teljes dermedéséig, hűtőbe tesszük. Tálaláskor a süti tetejére friss gyümölcsöket halmozunk.
A gyümölcsöt a krémbe is keverheted, csak arra vigyázz, hogy ne legyen túl leves, mert nehezebben dermed meg a krém.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9d6cbcbded, 2009. szept. 24. 21:26
A könnyű joghurt torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.